tiistai 14. lokakuuta 2014

Hauskaa hakumetsässä


Tänään kävimme ihmisten syyslomien kunniaksi treenaamassa jo päivällä. Nämä treenit menivät kaikilla osapuolilla hyvin, mikä on tietenkin aina todella mukavaa. Rata oli 250 metriä pitkä ja mielenkiintoisessa maastossa, keskilinjan vasemmalla puolella oli soista metsää ja oikealla puolella jäkäläisiä rinteitä. Lisäksi radalla oli ojia ja loppuradasta tiheää taimikkoa. Parille kokeneelle koiralle ajettiin oikein kunnon pitkää rataa ja sitä on kyllä hienoa olla todistamassa, kun osaavat koirat tekevät tosissaan hommia.

Lennu pääsi tänään hommiin kahteen kertaan. Ensimmäisellä kierroksella otimme sille ilmaisutreenin. Maalimies meni (reilusti radan ulkopuolella) metsään noin 10 metrin päähän meistä. Lähetin Lennun ukolle ja kävelin itse seisomaan heidän viereensä. Maalimies haukutti Lennua ja välipalkkasi aina sopivassa kohdassa. Teimme vielä toisen samanlaisen, mutta tällä kertaa kävelin maalimiehen ja Lennun ympärillä. Tarkoituksena siis siedättää Lennua minun lähestymiseni tuottamalle häiriölle. Tätä aletaan tekemään jokaisen treenin yhteydessä.

Toisella kierroksella otimme Lennulle neljä löytöä. Ensimmäinen maalimies haamutti Lennulle rinteen päältä ja painui sitten harjanteen taakse etukulmaan piiloon. Maalimies löytyi hyvin ja ilmaisu oli myöskin hyvä. Toinen pisto tehtiin pimeänä, maalimies toisessa etukulmassa. Lennu eteni hyvin syvälle, siitä näki hyvin, miten se käytti nenäänsä. Ilmaisu oli pitkä, kerkesin miltei maalimiehen luokse ennen kuin Lennu sai palkan, mutta yhdessä kohdassa herra jäi katsomaan minua päin ennen kuin jatkoi haukkuaan. Eli tuo häiriötreeni on kyllä paikallaan!

Kolmas ja neljäs pisto tehtiin ääniavuilla. Hyvin löytyivät maalimiehet ja ilmaisut toimivat. Viimeisellä maalimiehellä oli jälleen pallot, joilla hän palkkasi Lennun. Hän kehui Lennun leikkimistä, joka toimiikin yllättävän hyvin metsässä!

En vain pääse yli siitä, kuinka mukava tämä harrastus oikein on. En muista, että koskaan olisi ollut ikävää lähteä treeneihin. Tänäänkin olivat kaikki vaatteet aivan litimärkiä, sillä sadevaatteista huolimatta soisessa maastossa pienellä syyssateella kosteus vain imeytyi vaatteisiin. Tästä huolimatta treeneistä lähti vain hyvän tuulista porukkaa pois ja koirillakin taisi olla ihan mukavaa. Varsinkin Lennulla, joka pääsi vielä treenien lopuksi ihanan Pola-snautserin kanssa rälläämään.


Lennu uudessa pedissään. Paree olla hajottamatta tätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)