tiistai 5. marraskuuta 2013

Pentuja katsomassa!


Sunnuntaina lähdimme kahdeksan aikoihin aamulla Lauran kanssa tien päälle, päämääränä pentujen kasvattajan koti. Ajo oli pitkä ja sumuinen, olimme molemmat väsyneitä huonosti nukutun yön jälkeen, mutta lopulta saavuimme perille puoli kahden maissa.


Kasvattaja toi heti ensimmäiseksi kaikki pennut pihalle syömään ja hetkeksi ulkoilemaan. Pennuilla riitti virtaa ja ne huvittivatkin meitä hyppimällä agilityputken päälle (oikeaoppinen putken käyttö on yliarvostettua) ja hyppelemällä paikasta toiseen tasajalkaa.Sisälle siirryttyämme pennut rälläsivät keskenään hyvän tovin. Samalla puhuimme kasvattajan kanssa kaikenlaisista asiaankuuluvista asioista ja nauroimme pentujen touhuille.Nyt selvisi myös, että minulle tulee uroksista tämä yllä ja alla olevassa kuvissa esiintyvä soopelin värinen ihanuus. Miun pieni möhömaha! Lisäksi sain tietää, että yksi sisaruksista on muuttamassa melko lähelle meitä, mikä on ihan huippu juttu! Pentuni saa siis mahdollisesti itselleen tutun leikkikaverin!


Toinen kiva juttu, joka nyt tulee mieleen, oli se, että pentuni DNA testataan cea:ta (collieiden silmäsairaus) ja dm:ää (selkäytimen rappeumasairaus) koskien. Miusta on tärkeää testata koirat kokonaisvaltaisesti, joten tämä uutinen oli ainoastaan positiivinen juttu. Lisäksi tajusin, että miun koiraahan saatetaan joskus käyttää jalostukseen, joten se on siinäkin mielessä tärkeä asia.

Lopulta meidän piti lähteä ajamaan takaisin kotia kohti ja jättää pennut vielä kasvamaan pariksi viikoksi. Mutta pian se on täällä, oma möhömahainen collienpoikaseni!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)