maanantai 15. helmikuuta 2016

Uikaa, uikaa, jos osaatte!Kun sana meidän edellisestä uimalareissusta levisi, saimme kuulla melko monelta joensuulaiselta collieihmiseltä, että he haluaisivat mukaan seuraavalle reissulle. Pian koossa olikin jo hyvänkokoinen porukka innokkaita uimaanlähtijöitä ja käden käänteessä uusi uintiaikakin oli jo varattu.

Siispä eräänä lauantaina auton nokka käännettiin kohti Kuopiota ja Koirauimala Aalto-Tassua! Yhteensä Kuopioon lähti tällä kertaa kuusi ihmistä ja yhdeksän koiraa (joista seitsemän collieita ja kaksi shelttejä)! Minun autoni lastattiin reissun nahkavahvistuksilla; omalla kaksikollani sekä Darwinilla! Ennen uimalaan menoa kävimme kuitenkin pienellä shoppailukierroksella ja onnistuimme ajoittamaan tarvittavien ostosten teon, syömisen sekä uimalalle saapumisen täydellisesti!

Uiminen tapahtui jälleen kolmen koiran erissä, ensimmäisessä uivat Lennu, Nasta-pehko ja Siru-sheltti. Lennun uinti sujui aika lailla samaan tapaan kuin edelliselläkin kerralla. Se ui hyvin, haki dummya kivasti, mutta tarvitsi hieman rohkaisua uimaan ponkaisuun. Loppua kohti pientä edistymistä oli ehkä havaittavissa! Tällä kertaa Lennu ui jonkun verran myös matkaa eli ilman lelua altaan ympäri niin että välillä vaihdettiin suuntaakin matkan pidentämiseksi. Hyvin sujui sekin, uittajan kanssa tietenkin.

Näin hienosti Lölö osasi odottaa Metkan vuoron ajan...

... tosin pientä ylimääräistä puuhaa piti toki keksiä!

Metkan uiminen sujui aika lailla sillä tavalla kuin odotinkin. Ilman uittajan avustusta sitä ei olisi veteen saatu, mutta veteen kannettuna toki ui ihan kivasti. Ja oli iloinen (tosin hieman kylmissään) altaan ulkopuolella! Metkan uintia oli mahtava seurata; ensimmäiset pari metriä oli aina kauheata kauhomista, mutta sen jälkeen uinti tasaantui ja sen tahti oli hyyyyyvin rauhallinen. Varsinkin kun samaan aikaan altaassa olivat nuoret kanssauimarit Yrsa-pehko ja Seela-sheltti. Minua hieman epäilytti Metkan ottaminen mukaan, mutta olen tyytyväinen, että päätin sen kuitenkin mukaan ottaa, sillä uinti on kuitenkin erinomaista liikuntaa tällaiselle seniorikoiralle!

Kaiken kaikkiaan meillä oli jälleen mahtava reissu, toivottavasti pääsemme vielä ainakin kerran uimalassa vierailemaan ennen kesää!


4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)