sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Hyvän mielen rallytokomöllit


Rankasta koepäivästä lähdettiin toipumaan oman seuran rallytokomölleihin, joissa olin myös talkoilemassa. Saavuimme hallille tasan kahdeksalta ja käytettyäni koirat tarpeillaan autoin paikkojen järjestelyssä. Olin ilmoittanut Lennun avoin+palkkaus -luokkaan, joka oli vuorossa ensimmäisenä. Rataantutustuminen alkoi noin yhdeksältä. Radalla oli oikeastaan kaikki meidän kompastuskivemme, eteentulokylttejä lukuunottamatta. Olimme Lennun kanssa mukana luokassa kilpailun ulkopuolella, sillä olemme jo startanneet avoimessa luokassa virallisissa kokeissa, joten suunnitelmanani oli palkata Lennua mahdollisimman paljon kun se ei meidän sijoitukseemme vaikuttaisi.

Ratamme sujui ihan mukavasti. Onnistuimme hienosti vaikeilla kylteillä, mutta Lennulla oli vähän sunnuntaikävelymeininki päällä, luultavasti eilinen painoi vielä pikkumiestä. Juoksuosuuden vasemmalle käännöksestä olin superylpeä, sillä tehtiin semmoinen ensimmäistä kertaa hallin ulkopuolella juuri ennen suoritustamme. Joitakin hassuja hölmöilyitä tuli, mm. pari tosi vinoa perusasentoa ja yksi uusiminen, mutta kokonaisuudessaan rata oli hyvä. Pisteitä kertyi 91, kaksi pistettä lähti palkkaamisesta. En siis todellakaan onnistunut tavoitteessani palkata Lennua paljon, sillä unohdin koko palkkauksen alkuradan jälkeen! Hupsista! Lisäksi tuomari huomautti, että seuraamisen käsimerkki meidän pitää häivyttää ja videolta näkyykin, että alussa en sitä edes käytä, mutta loppuradasta turvaudun siihen täysin turhaan. Ensi viikolla moinen käsimerkki saa kyllä jäädä kotiin!

Ratakuvat: Milja Honkanen


Metka pääsi tänään starttaamaan rallytokouransa ensimmäisellä kokonaisella rallytokoradallaan! Sehän ei ole koskaan tehnyt mm. pujottelua tai 1, 2, 3 askeleen seuruuta. Se oli kuitenkin aivan ihanan täpinöissään päästessään hommiin! Muistuteltiin pari juttua hallin ulkopuolella ennen omaa vuoroamme ja pian oltiinkin jo lähtökyltillä. Metka ylitti odotukseni täysin! Olin varautunut siihen, että se noutaa miulle pujottelun tötsiä, väistää ihan kunnolla vasemmalle käännöksissä (olen astunut sen varpaille ties kuinka monta kertaa niissä) ja keksii kaikenlaista muuta jännää.

Loppujen lopuksi vaikein osuus koko radassa olivatkin perusasennot. Kerran kun olin pyytänyt Metkaa menemään maahan istu-maahan -kyltillä, se tietenkin tarjosi maahanmenoa joka kerta kun pysähdyin. Metka rakastaa maahanmenoa kovasti! Metkan kanssa ei kuitenkaan osaa asioita ottaa liian vakavasti ja rata humpsuteltiin menemään hyvillä mielin. Viimeinen kyltti ennen maalia oli pelkkä istuminen ja kaikki voivat varmaankin arvata, mitä Metka siihen tarjosi. Tuomarin mielestä Metka ei kuitenkaan maahan asti kerennyt vaan korjasi asennon istumiseen ennen maahanmenoa. Videolla se minusta näyttää menevän kyllä maahan, mutta tuolla seikalla ei liene kauheasti väliä. Lopputulemana oli 81 pistettä! Tuomarin kommentit olivat: "Kyltti 12: loisto pelastus! Hieno seuraaminen", molemmat naurattivat sekä lämmittivät mieltä. Metkan seuraaminen on varsin karmeaa katsottavaa normaalisti, mutta nyt se pysyi suht hyvin aisoissa! Ja olihan tuo aika mainio suoritus ensimmäiseksi radaksi koiralta, joka on muutenkin tehnyt rallihommia hyvin vähän. Jos tuon turmion kyltin tilalla olisi ollut esimerkiksi eteentulo ja siitä 1, 2, 3 askelta peruuttaen, olisi tuloksemme ollut 17 pistettä parempi, sillä eteentulot ovat Metkan bravuuri! Mutta olen ihan superylpeä muorikoirastani ja voinen luvata, että uskaltaudutaan virallisiin kokeisiin vielä tämän vuoden puolella!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)