sunnuntai 22. toukokuuta 2016

TK1 Lölö!


Eilen lähdettiin ajelemaan seitsemän aikoihin kohta Nurmesta kera Sariannan ja Ilonan, päämääränämme Nurmeksen koirakenttä ja siellä järjestettävä tokokoe. Koko puolitoistatuntisen ajomatkan satoi vaihtelevissa määrin ja samanlaista säätä oli luvassa myös koepaikalla. Niinpä ainakin itselläni tuntui mahanpohjassa vielä vähän ekstrajännitystä siitä, miten Lennu työskentelisi sateessa märällä pohjalla, sellaista kun ei ole tullut harjoiteltua kuin ihan muutamia kertoja viime kesänä. Lisäksi kyseessä oli ensimmäinen kokeemme ulkokentällä ja häiriöherkkänä koirana ulkokentät ovat osoittautuneet halliolosuhteita haastavammiksi Lennun kanssa, ei olla tehty läheskään tarpeeksi häiriötreeniä.

Saavuimme paikalle hyvissä ajoin, ilmoittauduimme ja lähdimme käyttämään koiria lenkillä. Sitten ei auttanut kuin odotella kokeen alkua. Tuomarina kokeessa toimi Allan Aula ja alokasluokassa oli peräti 13 koirakkoa. Meidän olimme suoritusvuorossa ensimmäisenä ja näin ollen toisessa paikkamakuuryhmässä. Otin Lennun autosta hieman ennen paikkamakuuseen lähtöä ja testasin sen maahanmenot märällä hiekalla. Ei mitään ongelmia siinä, mutta kehään mentäessä jännitti aivan hurjana tästä huolimatta.

Pisteitä saimme seuraavasti:

Paikalla makaaminen 10 Meni hienosti omalla käskyllä maahan, mutta oli vähän levoton. Haisteli ilmaa ja maata ja kerran lipaisi märkää jalkaansa. Nousi vasta omalla, ekalla käskyllä istumaan.
Seuraaminen 8,5 Aivan karmea alku meidän kokeelle. Katsoin jo aiemmista suorituksista, että kaavio oli miusta aika pitkä alokasluokan seuraamiseksi ja sattui kaiken lisäksi menemään juuri siitä kohtaa, missä koirat olivat maanneet paikkiksissa. Moni koira sortuikin tässä kohtaa haisteluun, niin myös Lennu. Seuraaminen oli tähän astisista kokeista kamalinta, enkä olisi itse antanut noin korkeata arvosanaa.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 Tällä kertaa nätti seuraaminen, nätti maahanmeno ja nätti perusasento!
Luoksetulo 10 Varma, nopea luoksetulo ja hieno perusasento!
Noutoesineen pitäminen 10 Vähän pureskeli kapulaa, mutta siitä ei kuitenkaan sakotettu.
Kauko-ohjaus 10 Hienosti meni maahan, teki nätit vaihdot. Perusasento hyvä, ekalla käskyllä. Näitä ollaankin edellisen kokeen jälkeen vahvistettu!
Estehyppy 10 Suora eteentulo ja hyvä perusasento.
Kokonaisvaikutus 10 Tuomari huomautti yksilöliikkeiden alkupuolella, että kehujen pitää olla hillitympiä. Ei kuitenkaan sakottanut tästä. Itse olisin vähentänyt liikkeiden väleistä arvosanaa, sillä Lennu haisteli niissä aika lailla.

Lopputulemana siis 195,5 pistettä, ykköstulos ihan heittämällä ja vieläpä KP siihen päälle!!


Koe oli siinä mielessä todella jännä, että pitkä seuraamiskaavio oli ensimmäisenä ja sen tunnuttua todella tahmealta, minua epäilytti aika kovasti miten pystytään siitä enää nousemaan. Varmuus kuitenkin lisääntyi loppua kohti kun Lennu tekikin virheettömiä suorituksia yksi toisensa jälkeen. Ensimmäistä kertaa koskaan se teki liikkeet ihan oikeasti omalla tasollaan kokeessa, ei tarvittu kaksoiskäskyjä, eteentulot ja perusasennot olivat suoria, liikkeet nopeasti ja tarkasti suoritettuja. On varmaan sanomattakin selvää, että olen aivan hurjan ylpeä tästä siitä! Tässä kokeessa ongelmakohtana olivat liikkeiden välit, joissa hajut meinasivat viedä aivan liikaa, mutta olin jo alunperinkin tiedostanut, että ulkokentän häiriöt ovat Lennulle paha paikka kun ollaan kökitty niin paljon treenaamassa hallissa ja tutuilla kentillä. Mutta olen aivan uskomattoman hämmästynyt ja ylpeä siitä miten me kuitenkin noustiin noista karmeista liikkeiden väleistä huolimatta ja suoriuduttiin kokeesta noin hyvin.

Tämä saavutus on miulle ihan todella iso juttu. Lennun ottaessani ajattelin, että olisipa huikeaa jos joskus pääsisimme edes virallisiin kokeisiin kokeilemaan onneamme. Ja nyt plakkarissa on koulutustunnus. Se on aika huikeaa ja koiralla on ikää vasta 2,5 vuotta. Olen myös hurjan tyytyväinen, että se tuli juuri tästä kokeesta, jossa (seuraamista ja liikkeiden välejä lukuunottamatta) kaikki palaset loksahtivat kohdalleen. Nyt jatketaan sitten treeneissä avoimen luokan liikkeiden hinkkaamista, tehdään huomattavasti enemmän häiriötreenejä ja rakennetaan hyvää mielentilaa. Katsotaan kutsuuko avoin luokka jo tämän vuoden puolella vai mitä tehdään, sillä en tahdo lähteä sinne hätiköiden vaan rakentaa meidän yhteistyötä vielä huomattavasti paremmaksi. Katsellaan!

Loppuun on vielä mainittava, että erityisen mukavaa eilisessä kokeessa oli se, että paikalla oli ihanat treenikaverit, jotka kannustivat ja jännäsivät miun kanssa. Lisäksi meidän collieryhmäläiset edustivat kokeessa superhienosti, saldona alokasluokan kaksoisvoitto, kolme ykköstulosta ja yksi pistettä vajaa ykköstulos.


Vasemmalta Rico (Irokon Trick Of The Light) 195 pistettä, KP ja 2. sija, Benny (I. See The Light) 187 pistettä ja Halti (I. Riality Bites) 159 pistettä.

2 kommenttia:

  1. Onnittelinkin jo varmaan moneenkin kertaan fb:ssä mutta onnea vielä täälläkin, ihan tosi magee kymppirivistö teillä!

    Meilläkin on ollut vähän ongelmana seuruu JA kaksois- tai jopa kolmoiskäskyt joissain liikkeissä. Mutta ehkä mekin vielä päästään joskus viralliset korkkaamaan. Mölleihin namiluokkaan pitäs mennä jo reilun viikon päästä :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)