torstai 6. marraskuuta 2014

Agilityn alkeet VI
Viimeinen agilityn alkeiskurssin kerta sisälsi puomin alastuloa, keppejä sekä valssin radalla. Aluksi tutustuttiin rataan (putki-hyppy-hyppy-mutkaputki-hyppy (valssi)-mutkaputki-hyppy-hyppy-putki) ja kuivaharjoiteltiin valssin tekemistä. Koko rataa emme päässeet Lennun kanssa tekemään, sillä ongelmakohtia löytyi muutamia.

Puomin alastulolla treenattiin 2on2offia, mitä Lennu kyllä tarjosikin ahkerasti. Nyt mukaan haluttiin se, että se katsoisi maahan eikä minuun. Sitä sitten naksuteltiin ja saatiinkin ihan onnistuneita toistoja aikaseksi. Kepit tuottivat jälleen hieman päänvaivaa. Nyt ne menivät tosin paljon paremmin kuin viimeksi (ei verkkoihin törmäilyjä!), mutta Lennusta olisi ollut paljon kivempaa oikaista namialustalle suoraan eikä mennä mitään tyhmiä keppejä. Lisäksi se otti paljon häiriötä samaan aikaan rataa tekevästä koirasta. Kokeiltiin tehdä niin, että hetsaisin Lennua ennen kepeille laittamista, mutta se tuntui vain pahentavan tilannetta. Parhaiten toimi ehkä se, että pidin Lennua vähän kiinni ja juttelin sille "missä kepit" ja sitten ohjasin kepeille. Ei tosin aina toiminut tämäkään. Oma ohjaus saisi varmasti olla paljon varmempaa ja selkeämpää, niin koirakin ymmärtäisi paremmin mitä siltä halutaan. Minulle on ilmeisen vaikeaa ohjata selkeästi, kun itse olen osittain pihalla treenattavasta asiasta. Luonnollisestikin, kun ohjaus tuskin on kovin selkeää edes silloin kun tiedän mitä olemme tekemässä. Kepeillekin saatiin kuitenkin onnistumisia.

Rataa tehtiin kahdessa pätkässä. Ensin putki-hyppy -yhdistelmää, mikä onnistui loistavasti. Sitten putki-hyppy-hyppy -rataa, joka onnistui toisella kerralla hyvin, kun otin itse enemmän etumatkaa keretäkseni ohjaamaan myös kolmannen hypyn. Seuraavaksi teimme mutkaputki-hyppy ja valssi -osuutta. Mutkalla oleva putki osoittautui alkuun taas vaikeaksi Lennulle ja putkea piti vähän suoristaa, jotta koira saatiin suorittamaan se. Parin suoremmalla olevan putken toiston jälkeen mutkakaan ei Lennua haitannut. Mutkaputkea pitäisi selvästikin päästä treenaamaan hallille useammin kuin kerran viikkoon (ja näilläkin kerroilla tulee vain se muutama toisto aina). Loput meni muuten ihan hyvin, mutta valssista ei kyllä tainnut olla tietoakaan vaikka sitä kuinka kuivaharjoittelin.

Kouluttajan mukaan Lennusta tulee vielä tosi nopea koira (jee), mutta se taisi loppua kohti vähän väsähtää kun radan tekeminen alkoi vähän takkuamaan. Suht paljon tulikin nyt opittua lyhyessä ajassa, joten ihmekös tuo jos väsyttää. Ensi viikolla sitten alkeisjatkokurssille, samassa paikassa samaan aikaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)