sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Partiointia hakutreeneissä


Kuva: Sanni S.


Tänään pääsimme jälleen lumisiin hakutreeneihin. Lunta satoi urakalla ja kovasti puhaltava tuuli teki olosuhteista vähintäänkin mielenkiintoiset. Muutimme vähän alkuperäistä suunnitelmaa Lennun kohdalla ja kokeilimme ensimmäistä kertaa partiointia hakuradalla. Ensin otimme kuitenkin Lennulle jälleen parit ilmaisut autojen luona kahden maalimiehen avustuksella. Ensimmäisellä maalimiehellä kuului selvästi pieni hakutreenitauko, mutta toisella tuli todella kivaa sarjaa eikä Lennu ottanut minusta kummallakaan kovin pahasti häiriötä. Ilmaisutreenin jälkeen Lennu pakattiin takaisin autoon ja muut koirat treeniin.

Tehtiin tavallisen treenin sijaan partiointia, eli maalimiehet olivat radalla sikinsokin valmiina piiloissa ja lähetin Lennun vain "kävelemään". Tarkoituksena oli siis kävellä aluetta systemaattisesti ja koiran ottaessa hajun, se tekisi löydön. No, päästin Lennun vapaaksi ja sanoin "ukko" ja sehän singahti matkaan täysiä ja kohta ei koko koiraa näkynyt enää lainkaan. Pian alkoi kuitenkin kuulua Lennun haukku, se ilmaisi ensimmäisen maalimiehen, joka luultavasti olisi ollut maalimiehistä viimeinen, jos olisimme edenneet radalla loogisesti. Ensimmäiseltä maalimieheltä löytyi nopeasti toinenkin kun lähdimme liikkeelle ja sille myös hyvä ilmaisu. Kolmas maalimies löytyi hetken kävelyn jälkeen, hienosti otti hajun tälläkin ja ilmaisi.

Tällainen treeni oli kyllä mukavaa vaihtelua, niin koiralle kuin ohjaajallekin. Toivottavasti tämä antoi Lennulle itsevarmuutta lähteä ilman apuja myös perustreeneissä. Se nähdään varmaankin sitten seuraavissa treeneissä! Loppuun vielä muutama kuva, pari viimeistä kertoo jotain maalimiehen näkökulmaa hakuhommista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)