lauantai 25. heinäkuuta 2015

Liebster Awards


Kiitoksia haasteesta Mira!

"Liebster Awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle."

Sääntöjä: 
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.

Haastajan kysymykset:

1. Millainen koirasi on luonteeltaan?
Ystävällinen, innokas touhottaja, joka on samaan aikaan myös itseriittoinen, rohkea ja itsenäinen. Lisäksi Lennu on utelias ja leikkisä ovela ketku.

2. Miten päädyit antamaan koirallesi juuri sen nimen mikä sillä on nyt?
Minulla oli samalla kirjaimella alkava nimi narttupennulle ja kun sitä ei tullutkaan, piti aloittaa urosten nimien miettiminen. Alun perin ajattelin nimeäväni pennun Tintiksi, sillä sitä olin pitkään pyöritellyt päässäni jo muutenkin ja se liittyisi kivasti pennun viralliseen nimeen (Tim-Antti). Facebookista kuitenkin huomasin, että meidän seudulla oli jo urosnahkapentu nimeltä Tintti, joten se ajatus piti hylätä. Lopulta siskoni jossain vaiheessa ehdotti nimeksi Lenniä ja siitä nimeksi sitten taipui Lennu. Omaa vaariani kutsuttiin Lennu-vaariksi, joten nimi on nyökkäys siihen suuntaan.

Sitten jos puhutaan vielä siitä nimestä, jonka Lennu nykyään tunnistaa (varmaankin) oikeaa nimeään paremmin... Lennu oli pentuna (ja on kyllä edelleenkin) hirmuisen löysänahkainen ja siitä alettiin käyttämään lempinimeä Löllö. Myöhemmin tämä lisänimi lyheni vielä nykyiseen, helpompaan muotoonsa ja näinpä treenikaveritkin nykyään kutsuvat koiraani Lölöksi. Muita muunnoksia ovat mm. Löö ja Löedders. Rakkaalla lapsella ja sitä rataa...3. Mitä opetit koirallesi ensimmäisenä?
Kontaktin ja oman nimen.

4. Miksi juuri collie ja miksi juuri sk/pk -versio? 
Toiveena oli "koiran kokoinen" koira, jonka kanssa voisin tutustua erilaisiin koiraharrastuksiin. En kuitenkaan halunnut liian "vaikealta" tuntuvaa koiraa, sillä jos kiinnostus harrastuksiin ei olisi ottanut tuulta alleen, olisi koiran pitänyt pystyä tyytymään pelkkään "kotikoiran" elämään. Lisäksi halusin sen olevan helposti irti pidettävä ja varustettu helposti hoidettavalla turkilla. Näillä kriteereillä rotuvalikoima kaventui nopeasti paimenkoiriin ja sieltä sitten alkoi yksi toisensa jälkeen tippua rotuja pois. Jossain vaiheessa bongasin sitten koirakirjasta sileäkarvaisen collien ja totesin, että siinä se on. Koirarotu, jossa kaikki kriteerini täyttyivät.

5. Onko koirasi allerginen jollekin?
Tietääkseni ei.

6. Mitä harrastatte?
Ykköslajimme on palveluskoirapuolen haku ja sen kylkiäisenä sitten tottis/toko. Lisäksi harrastamme agilitya ja olemme kisanneet pari kertaa rally-tokon puolellakin. Lisäksi käymme näyttelyissä ja nyt olisi tarkoitus elvyttää myös jälkeä. Ja ensi viikolla kokeillaan ensimmäistä kertaa viestiä! Että Lennun monipuolisuutta harrastuskoirana testattu ja se on sen testin läpäissyt!

7. Mitä lajia tahtoisit kokeilla koirasi kanssa?
Edellisessä kohdassa mainittu viesti on vielä sellainen laji, jota todella haluan päästä kokeilemaan. Muuten ollaan kyllä oikeastaan kaikkea sitä kokeiltu, mistä olen haaveillut.

8. Oletko käynyt luonnetestissä koirasi kanssa? Aiotko käydä? 
En ole, vielä. Suunnitelmissa on kyllä sellaiseen mennä heti kun vain koira tuntuu siihen valmiilta.

9. Onko teillä ollut joitain vaikeuksia käyttäytymisen suhteen tms?
Where do I start... :D Kyllä, varmaankin kaikki jotka ovat blogia pidempään lukeneet, tietävät että meillä ei ihan helppoa ole aina ollut. Eikä toki ole aina vieläkään. Mutta voisin sanoa, että aika suuri osa niistä vaikeuksista on johtunut ainakin osittain omistajan osaamattomuudesta.

10. Miten käyttäytyy autossa?
Matkoilla todella nätisti, makoilee vaan tai istuskelee, ei kommentoi koskaan mitään mihinkään. Mutta treeneissä sitten... Sanotaanko vaikka näin, että se on saanut lisänimen Raivo-Löö, koska se on kaikista kovaäänisin ja kiukkuisin odottelija, aina.

11. Paras kuva koirastasi?
Sori, en osannut valita vain yhtä! Alemman kuvan on ottanut Laura P.!Minä haastan mukaan collieblogit This week I've been mostly..., Satuolento, Rauhan aikaa ja Aivoton apina sekä shelttivahvistukset Agarwaen ja Pikkumusta ja lappalainen.

Kysymykset haastetuille:

1. Oletko matkustanut koirasi kanssa ulkomaille? Mikä on ollut lempikohteesi tai onko jokin paikka, mihin haluaisit koirasi kanssa matkustaa?
2. Mitä koiraharrastaminen merkitsee sinulle?
3. Onko koirallasi parasta kaveria?
4. Mitkä ovat mielestäsi koiraharrastusten parhaat ja huonoimmat puolet?
5. Jos sinun täytyisi muuttaa yksi asia koirassasi, mikä se olisi (ja miksi)?
6. Mistä koirasi varusteesta et missään nimessä haluaisi luopua? Mitä taas haluaisit koirallesi vielä hankkia?
7. Mikä on koirasi (ja/tai sinun) lempitemppu?
8. Jos sinun täytyisi ottaa seuraavaksi koiraksesi sekarotuinen ja saisit päättää mitä rotuja (vähintään kolme) siihen tulisi, mitkä rodut valitsisit ja miksi?
9. Mitkä viisi adjektiivia kuvailevat koiraasi parhaiten?
10. Mitä asioita haluaisit tehdä (koulutuksellisesti) eri tavalla seuraavan koirasi kohdalla kuin tämän hetkisen?
11. Ja viimeiseksi, missä olisit ja mitä tekisit tällä hetkellä mikäli sinulla ei olisi koiraa?

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! :)