tiistai 28. heinäkuuta 2015

Loistava lauantai

Kiitos kuvasta Sarianna!

Viime lauantai oli jännittävä päivä! Olen jo jonkun aikaa saanut treenata Sariannan mainion Bondi-koiran (joka tuttavallisemmin Lassi Eliaksena tunnetaan) kanssa rally-tokoa ja uskaltauduimme mukaan seuramme järjestämään rally-tokon möllikokeeseen. Lassin kanssa on ollut äärimmäisen mukavaa treenata, sillä nimittäin riittäisi intoa tekemiseen vaikka millä mitalla (vertaa oma koirani, jonka motivoimisen eteen täytyy tehdä ihan kunnolla töitä)! Ainoa haaste sen kanssa on ollut äänenkäyttö, sillä Lassilla riittäisi sanottavaa oikeastaan joka asiaan.

Siispä jännityksellä odotin, miten meille mölleissä kävisi, sillä me emme olleet koskaan suoriutuneet kokonaisesta radasta hiljaa. Alokasluokkaan osallistui kahdeksan koiraa ja olimme Lennun kanssa vuorossa ensimmäisenä. Sen rataa en osannut oikein edes jännittää, sillä olin varannut kaiken jännityksen Lassin radalle. Otin Lennun häkistä varmaankin minuuttia ennen rataamme, pyysin sen pari kertaa sivulle, eteen ja maahan ja sitten jo mentiinkin! Rata tuntui todella kivalta ja Lennu oli ihan eri tavalla hommassa mukana kuin esimerkiksi Jyväskylässä. Edestakaisin pujottelu juosten oli jälleen vaikeaa, mutta meni jo hieman paremmin kuin edellisellä kerralla...

Heti ratamme jälkeen laitoin Lennun takaisin häkkiinsä ja lähdin hakemaan Lassia valmistautumaan. Siinä missä Lennulle tuntuu sopivan hyvin vähäinen valmistelu ennen rataa, Lassi taas kaipaa paljon valmistelua ja ylimääräisen innokkuuden purkamista ennen rataa. Toiveenani oli, että pahimmat haukkumisvimmat jäisivät kehänauhojen ulkopuolelle. Hieman ehkä hirvitti, kun oma vuoro alkoi lähestyä eikä Lassi osoittanut hiljenemisen merkkejä. Sitten olikin jo meidän vuoro!

Menimme lähtökyltille ja meidän täytyi odottaa hetki, että tuomari ja sihteeri olivat valmiita. Ilmeisesti siinä odottelun aikana tapahtui jotain tai oma jännitykseni vaikutti Lassiin jotenkin, sillä kun sanoin "seuraa", sen odotetun haukun sijaan olikin vain hiljaisuutta. Ja se jatkui koko radan!! Super-Lassi! Olin niin hämmästynyt ja niin järjettömän iloinen, että maalikyltin jälkeen unohdin täysin että kehän sisällä ei saanut palkata. Vedin vahingossa patukan taskusta ja hihkuin sekä hilluin, kunnes tajusin virheeni ja huikkasin tuomarille, että anteeksi mie unohin!


Loppujen lopuksi mölleissä ei niin vakavasti tuota virhettä otettu, saatiin tosin yksi miinuspiste kokonaisvaikutelmasta. Palkintojenjaossa selvisi, että molemmat colliet olivat selvittäneet tiensä kolmen parhaan joukkoon, samalla pistemäärällä. Lassi oli kolmas ja Lennu toinen, molemmat 97 pisteellä ja ainoastaan muutaman sekuntin aikaerolla.

Päivä oli siis kaikin puolin todella kiva ja antoi uskoa siihen, että voitaisiin Lassinkin kanssa suunnata virallisiin kokeisiin! Seuramme järjestää siis kuukauden päästä rally-tokokokeen, jonne lähdemme Lennun kanssa metsästämään ensimmäistä koulutustunnustamme. Voi olla, että siellä kuullaan myös Lassia! ;)

2 kommenttia:

  1. Olitte aika loistavia kyllä niin Lölön kuin Lassinkin kanssa, ja Eliaksella ainakin oli hauskaa!!

    VastaaPoista
  2. Näinkin tuon videon ralleilustanne jo eilen, kun Sarianna oli sen lisännyt SayWuffien FB-ryhmään. Kivan näköstä menoa! ^_^ Pakko mainita; Bondi on Frinin eno :p

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)