maanantai 28. syyskuuta 2015

Katsastus tokotilanteeseen

Seuraamispätkät parin viikon takaa

En ole pitkään aikaan päivittänyt missä me tällä hetkellä menemme tokon (alokasluokan) saralla, joten nyt voisi olla korkea aika tehdä niin!

Paikkamakuu - On muodostunut kesän tehotreenien aikana todella varmaksi liikkeeksi. Minuutti menee leikiten, maksimiaika on tainnut olla ehkä nelisen minuuttia. Myös erilaisia häiriötä ollaan treenattu ja yleensä niistäkin selvitään ilman, että koira menee lankaan!

Seuraaminen - Paremmalla tolalla kuin koskaan aikaisemmin. Ei toki ole lähelläkään täydellistä (edistää hurjasti), mutta kontakti ja innokkuus ollaan saanut paljon parempaan kuntoon. Edelleen rakennetaan oikeaa mielentilaa. Lisäksi tehdään kotona tekniikkaa; käännöksiä ja liikkeellelähtöjä yms.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - Melko mallikas, välillä saattaa vähän ryömiä... Lisäksi jonkun kerran on lähtenyt samantien perään, luultavasti rally-tokon ansiota tämä.

Luoksetulo - Oikeaoppisen eteentulon eteen ollaan tehty todella paljon töitä, ja on edelleenkin tehtävä, jotta siitä saadaan varma. Muutenhan Lennun luoksetulo on oikein kiva ja vauhdikas.

Noutoesineen pitäminen - Koevalmis.

Kauko-ohjaus - Koevalmis.

Estehyppy - Koevalmis.

Eli noin puolet alokasluokan liikkeistä on sillä mallilla kuin haluaisin niiden olevan. Toki tuo toinen puolisko noista liikkeistä on myös sillä mallilla, että hyvällä tuurilla eivät kokeessa menisi nollille, mutta kuntoon ne joka tapauksessa ehdottomasti haluan ennen kuin kokeeseen lähdetään. Lisäksi olemme treenanneet jonkun verran palkattomuutta, jotta saataisiin koekestävyyttä aikaiseksi. Ylemmistä luokista olemme lähinnä tehneet noutoa, merkin kiertämistä sekä ruutua.

Haavenani olisi, että vielä tämän vuoden puolella tokokokeet korkkaisimme, mutta saa nähdä jääkö se tosiaan vain haaveeksi. Kovasti on vielä töitä tehtävänä, ennen kuin sinne asti pääsemme. Suurin työnsarka on varmasti seuraamisessa, se vaatii vielä todella paljon toistoja rutinoituakseen sellaiseksi peruskivaksi ja luotettavaksi seuruuksi.

Talven projekteiksi minulla onkin valittuna ehdottomasti tuon seuraamisen parantaminen edelleen sekä metrinen hyppy pk-puolelle. Siinä projektissa ollaankin edistytty oikein kivasti (vaikkei talvi ole vielä alkanutkaan), sillä tänään hypyssä oli korkeutta jo 80 cm. Siitä se lähtee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)