maanantai 25. tammikuuta 2016

Kajaani KV


Kuva: Annina Eskola

Tämä teksti on ollut tekeillä jo kaksi viikkoa! Pari viikkoa sitten koitti odotettu viikonloppu! Tiedossa oli tämän vuoden ensimmäinen näyttely sekä mikä parempaa, ihanat etelän vieraat! Joskus marraskuun aikoihin vitsailin Sannille ja Riitalle, että he voisivat lähteä kanssani Kajaanin Tamminäyttelyyn. Loppujen lopuksi vitsailu muuttuikin sitten reissun suunnitteluksi ja sehän sopi minulle vallan mainiosti, sillä mikä voisi olla mukavampaa kuin lähteä hullulle näyttelymatkalle kavereiden ja nahkalauman kanssa.

Lauantaina saimme vieraat meille ja vietimme iltaa pizzaa syöden ja höpisten. Viisi nahkaa ottivat yhteiselon pienessä kodissani lunkisti, joskin nuoriso-osasto (Sisko, Glee ja Lennu) olisi mielellään pistänyt vähän ranttaliksi välillä.


Sunnuntaiaamuna heräsimme jo varhain, sillä lähtö Kajaaniin tapahtui seitsemältä. Kolmen tunnin ajomatka taittui yllättävän nopeasti kylmyydestä ja pimeydestä huolimatta ja pian etsimmekin jo parkkipaikkaa Kajaanin pallohallin paikoitusalueelta. Olimme kaikki varustautuneet Kajaaniin kuin olisimme lähteneet reissulle Siperiaan ja yllätyimme positiivisesti Pallohallin ilmastosta, joka oli huomattavasti lämpimämpi kuin mitä olimme ennalta ajatelleet. Pystytimme leirimme nahkakehän läheisyyteen ja aloimme valmistautumaan kehää varten.

Ennen nahkakehän alkamista bongasimme tuttuja ja tapasimme uusia tuttavuuksia. Nimenomaan tämä on se syy, miksi tykkään näyttelyissä kierrellä. Kavereiden kanssa hulluille ja ikimuistoisille reissuille lähteminen luo aina aivan erityisiä kokemuksia ja muistoja, jotka ovat minulle hurjan tärkeitä. Melkeinpä jokaisella reissulla tulee myös tutustuttua vähintään yhteen uuteen tuttavuuteen, mikä on myöskin aivan huippua!

Kuva: Annina Eskola

Kuva: Sanni Sakki

Kuva: Annina Eskola

Kun oli viimein nahkojen vuoro astella kehään, olivat esiintymisvuorossa ensimmäisenä tiimimme pentuvahvistukset. Kaikki pennut esiintyivät mukavasti ja ihana kummilapsoseni Siskonmakkara sijoittui hienosti narttupentujen ykköseksi ja lopulta VSP-pennuksi! Seuraavaksi vuorossa olivatkin heti avoimen luokan urokset, sillä juniori- ja nuorten luokan uroksia ei ollut paikalla. Tuomarinmuutos oli muutenkin tiputtanut nahkamäärän melkein puoleen! Lennu osallistui ensimmäistä kertaa valioluokkaan, jossa seuranamme oli ainoastaan yksi vanhempi valiouros. Lennu oli yksilöarvostelussa ensimmäisenä ja oli oma ihana itsensä. Lennun kanssa on aina ilo käydä kehässä, sillä se esiintyy käytännössä aina kauniisti. Lennu palkittiin Erinomaisella ja saatoin huokaista helpotuksesta, jännitys oli aikamoinen!

Myös toinen valioluokan uros sai erinomaisen ja pian olimmekin kilpailuluokassa seisottamassa ja juoksuttamassa koiriamme. Suureksi ja iloiseksi yllätyksekseni tuomari osoitti meidät ensimmäisiksi ja antoi Lennulle urosten ainoan SA:n! Näin ollen Lennu sai samalla viimeisen SERTinsä, ensimmäisen suomalaisen CACIB:insa sekä oli paras uros!

Nartuissa jännitettävää oli Riitan Fiilis, joka esiintyi myös todella kauniisti valioluokan ainoana narttuna. Se palkittiin myöskin Erinomaisella ja SA:lla. Riitta oli luvannut esittää myös Metkan Kajaanissa, sillä itse en ole oikein saanut sitä esiintymään kauniisti. Kaikki olosuhteet huomioon ottaen Metka esiintyi myös varsin mallikkaasti! Se seisoa napotti kehässä oikein pätevästi. Ja niin vain sekin sai ERI:n sekä SA:n ja palkittiin samantien rotunsa kauneimpana (ja toki ainoana) veteraanina! Sanni oli aivan ihana ja suostui esittämään Metkan paras narttu -kehässä, huolimatta siitä, etteivät he olleet saaneet juurikaan harjoitella yhdessä esiintymistä. Itse en osannut jännittää Metkan "menestystä" ollenkaan kuin vasta siinä vaiheessa kun kehässä oli jäljellä enää neljä narttua ja Metka oli yksi niistä. Lopulta viimeisen serti meni aivan nenän edestä, mutta tämä lopputulema oli parempi kuin olisin ikinä voinut kuvitella! Parhaaksi nartuksi valittiin Fiilis ja Metka oli upeasti PN3 kera varasertin. ROP-kehässä Fiilis valittiin ansaitusti nahkojen kauneimmaksi ja me taisimme tehdä historiaa ollen ensimmäiset Koiruus ROP&VSP Suomessa järjestetyssä KV-näyttelyssä!

Kuva: Sanni Sakki

Team Koiruuksien: Riemu, Lennu, Fiilis, Metka ja Sisko
Kuva: Annina Eskola

ROP-kehän jälkeen lähdimme tietenkin ottamaan kuvia hienosti menestyneistä Koiruuksistamme. Ennen ryhmäkehiä oli onneksi myös aikaa syödä hieman evästä ja shoppailla mm. kauan haaveilemani karva-alusta autohäkkiin. Fiilis oli nahkojen ainoa edustaja isoissa kehissä, sillä totesin Metkan olevan onnellisempi kotisohvalla kuin BISVET-kisassa pönöttämässä. Näin ollen suunnaksi otettiin Pohjois-Karjala.

Kiitoksia kaikille ihanille ihmisille mukavasta ja mahtavasta näyttelypäivästä. Näyttelyvuosi 2016 lähti liikkeelle upeammin kuin olisin koskaan voinut kuvitella!

Kuva: Annina Eskola

1 kommentti:

  1. Paljon onnea menestyksestä! :)

    (T: me joilla ei mennyt ihan yhtä hyvin :D )

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)