tiistai 31. tammikuuta 2017

Kajaani KV 2017


Näyttelyvuosi avattiin tänäkin vuonna Kajaanin tamminäyttelyssä pari viikkoa sitten. Lähdimme tällä kertaa matkaan Sariannan kanssa, matkaseuranamme Metka, Lennu ja Benny. Kuten tavallista, tämäkin näyttelyreissu alkoi hyvin aikaisin aamulla, mutta loppujen lopuksi kolmen tunnin ajomatka taittui varsin sujuvasti ja nopeasti. Olimme näyttelypaikalla hyvissä ajoin ja roudasimme tavaramme pallohalliin. Pitkäkarvaiset colliet olivat oman kehänsä ensimmäinen arvosteltava rotu ja sileäkarvaiset sitten viereisessä kehässä viimeinen arvosteltava rotu. Näin ollen päivä venähti pitkäksi, mutta ei se oikeastaan kauhean pitkältä edes tuntunut vaan odotteluajat vierähtivät yllättävän nopeasti.

Nahkoja oli ilmoitettu norjalaiselle Maija Heinilälle 15 kappaletta, joista kaksi oli pentuja. Urosten arvostelu tapahtui ripeästi ja pian olikin vuorossa valioluokka ja Lennun esittäminen. Luottonäyttelyfifini esiintyi jälleen hienosti ja sai laatuarvostelukseen Erinomaisen. Kilpailuluokassa ilahduin hurjasti kun Lennu valittiin luokkansa ensimmäiseksi! Paras Uros -kehässä oli ainoastaan kolme urosta Lennun lisäksi ja niistäkin yksi oli junioriluokan koira. Kerkesin jo tuumia, että meillä oli varsin hyvät saumat inttivalioitumiseen tarvittavaan viimeiseen CACIBiin, mutta sitten meidät osoitettiin toiseksi. Lopputuloksena siis PU2 ja VACACIB. Tyytyväinen olen kyllä tulokseen joka tapauksessa, valioitua kerkeää myöhemminkin!

"Kaunis valiouros. Hyvät linjat päässä. Kauniit korvat ja silmät. Aavistuksen ahdas alaleuka. Kaunis niskakaari. ja ylälinja. Hyvät kulmaukset ja luusto. Erinomaiset mittasuhteet. Liikkuu pitkin maatavoittavin yhdensuuntaisin askelin."


Nahkanarttujen alkaessa otin Metkan häkistä ja lähdimme lämppäämään ympäri hallia, koska muorikoira oli joutunut odottelemaan häkissä jo useamman tunnin ajan. Jälleen kerran minua jännitti jonkin verran Metkan esiintyminen, sillä se on aina vähän arvoitus... Tällä kertaa jännitys oli kuitenkin täysin turhaa, sillä kun menimme kehään Metka esiintyi todella varmasti ja maltillisesti! Se antoi minun asetella itseään ja seisoi nätisti paikallaan. Myös juokseminen sujui ilman pahempaa keulimista. Meillä oli hirmuisen hauskaa yhdessä ja siinä vaiheessa kun kehäsihteeri totesi Metkan olevan Erinomainen ja SA:n arvoinen, taisin hymyillä aika kovaa. Paras Narttu -kehässä oli urosten tapaan vain neljä koiraa. Hetken koiria arvioituaan tuomari järjesteli koirat paremmuusjärjestykseen ja osoitti Metkan neljänneksi. Hetken päästä se valittiin vielä ROP-Veteraaniksi. Aika mahtavaa!!

"Erittäin narttumainen. Keskivahva. Suurehkot silmät. Hyvät korvat. Saisi olla enemmän luustoa. Kaunis ylälinja. Erinomaiset mittasuhteet. Liikkuu kuin nuori koira."


Kaiken kaikkiaan näyttelypäivä oli onnistunut, kotimatkakin sujui ongelmitta ja minusta oli hurjan mukavaa päästä pitkästä aikaa koirien kanssa kehään. Seuraavat näyttelysuunnitelmat ovatkin huhtikuun puolella, joten hetki saadaan taas seuraavaa koetusta odotella. Tällä välin keksitään kaikenlaista muuta kivaa, mutta niistä jutuista joskus myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)