maanantai 7. huhtikuuta 2014

Lennu the hakukoira

Kaikki kuvat on ottanut Ilona K.

Lauantaina pääsimme Lennun kanssa ensimmäisiin hakutreeneihimme collieporukan kanssa. Mukana oli yhteensä kuusi pehkoa, sheltti ja miun nahkiainen. Teimme Lennun kanssa kaksi lyhyttä treeniä. Ensin Lennu sai yksinkertaisesti juosta näkyvillä istuvien maalimiesten luokse herkuttelemaan. En antanut sille aamulla ruokaa ja pentu oli ihan mahdottoman täpinöissään. Se ei olisi millään malttanut palata autoon, kun metsässä oli niin kauhean hauskaa.

Toisella kierroksella Lennu sai ottaa kiinni pakenevia maalimiehiä ja se oli tietenkin vieläkin kivempaa, sillä Lennun kanssa me aina riekutaan muutenkin spurttailemalla yhdessä metsäretkillämme. Se selvästi nauttii siitä. Ja selvästi se miun mielestä nautti myös hakuilusta, joten onkin aivan huippua, että hakutreenit ovat tulleet jäädäkseen ja pääsemme varmaankin tästä lähtien kerran viikkoon mettään ihmisiä ehtimään!

Muiden koirakoiden treenatessa pääsin toimimaan maalimiehenä ja se oli varsin hauskaa puuhaa sekin, tosin ylämäkeen pakenevana maalimiehenä toimiminen kävi hiukkasen kunnon päälle. Oli kuitenkin hienoa nähdä edistyneempienkin koirakoiden työskentelyä ja into olisi kova päästä itsekin treenaamaan ja etenemään hakuilun parissa!

Treenien jälkeen koirat pääsivät rälläämään keskenään ja niistä otettiin pönötyskuvat. Hienosti tuli kahdeksan koiran lauma toimeen keskenään, vaikka kaikki eivät Lennun iloisista leikkimisyrityksistä kovin syttyneetkään...


27 viikkoa eli reilut kuusi kuukautta ikää herralla

2 kommenttia:

 1. Voi elämä! Tietää siis kuntokuuria tämä hakuilu :D Hyvää se vain meikäläisen ruholle tekee.

  Kiva kun kirjoitit treeneistänne :) Mulla ei ole hajuakaan, miten haku aloitetaan, mutta tuohan kuulostaa hauskalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Eikä tee yhtään huonoa miullekaan tuo kuntoilu!

   Ei miullakaan hirveästi ennakolta ollut tietoa hausta, jotain kyllä, mutta todella vähän loppujen lopuksi. Mutta ite ainakin tykkäsin tosi paljon, innolla odotan seuraavia treenejä!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)