torstai 3. huhtikuuta 2014

Tokon alkeet 01


Tänään olimme ensimmäisissä (koirallisissa) tokotreeneissä JoA:n hallilla. Kouluttajamme on Susanna Maksimainen, joka on kisannut malikkansa FI & SE TVA:ksi ja kisaa tällä hetkellä parsoninsa kanssa avoimessa luokassa. Jo viime viikkoisesta teoriakerrasta minulle jäi sellainen olo, että tälle kurssille pääsy oli aivan huippujuttu ja tältä kouluttajalta saamme varmasti huimasti eväitä jatkoa ajatellen.

Tämä osoittautui todeksi jo tänään. Ensiksi otimme kaikki koirat kerralla halliin ja teimme luoksepäästävyyden. Lennua kiinnosti lähestyvä ihminen kovasti ja kun en itse ollut varma, mitä tapahtuu, se sitten pääsi vähän sähläämään siinä. Toisella kerralla tiesin paremmin, miten toimia ja Lennu istui hienosti perusasennossa kontaktissa. Seuraavaksi katsottiin läpi vielä kaikkien perusasennot ja saimme jo siihenkin neuvoa. Itse olen alkanut jo häivyttämään taakse astumistani pois melkein kokonaan, mutta olen ilmeisesti sen kanssa ollut vähän hätäinen ja Lennu on tästä johtuen tullut perusasentoon vinoon. Niinpä otettiin takapakkia, tehtiin perusasentoa askeleen kanssa ja heti alkoi koira suoristumaan. Pitää muistaa olla hätiköimättä! Ja palkata tarpeeksi taakse jottei herra edistä! Ja niin, että pennun jalat eivät ole ilmassa, vaan tiukasti maan kamaralla! Jo muutamassa minuutissa saatiin tosi paljon hyviä neuvoja perusasennon parantamiseen. Vielä kun mie osaisin keskittyä ajattelemaan kaikkia noita juttuja yhtä aikaa.

Kurssilla on yhteensä kuusi koirakkoa ja jokaisella on 2x5 minuuttia yksilöllistä aikaa kouluttajan kanssa. Ensimmäisen vitosen aikana teimme vielä vähän perusasentoa ja aloitimme jo seuruun alkeita. Miehän en ole Lennua erityisemmin vielä seuruuttanut, mutta nyt aloitimme ihan yhden askelen seuruulla perusasennosta perusasentoon. Ja hienostihan se menikin. Teimme myös jo muutaman askelen seuruuta sekä oikealle kääntymistä. Käännöksessä pitäisi muistaa kumpi jalka liikkuu (vasen!) sekä ohjata koiraa kädellä vähän kauempaa ettei olla ihan törmäyskurssilla. Lennu oli supertaitava ja lopuksi leikittiin miun hanskalla. Se jopa leikki aika kivasti! Ohjeeksi leikkiin saatiin, että pitäisi vähän kisailla Lennun kanssa, siitä kumpikos sen lelun saakaan ja vähän härnätä herraa. Olin kuitenkin jo tosi tyytyväinen tuohonkin leikkipätkään.

Meidän vuoron jälkeen Lennu pääsi autoon huilimaan ja minä katsoin muiden työskentelyä. On hirmuisen kivaa katsella kuinka muut koiriensa kanssa työskentelee, etenkin kun koirat ovat hyvin erilaisia (kultainennoutaja, amerikanvesispanieli, bostoninterrieri ja pari rotua, joita en tunnistanut).

Toisen vitosen aiheena olivat kaukot (joita olemme kotona jo vähän kokeilleetkin). Tehtiin ensin seisomisesta maahanmenoa (uudella taa-käskyllä), mutta Lennu osaa tuon tekniikan jo sen verran hyvin, että vaihdettiin pian seisomisesta istumaanmenoon. Tämä tuottikin jo vähän enemmän hankaluuksia. Lennu siirtää istumaan mennessään takajalkojaan eteenpäin, enkä minä osaa tuota oikein edes katsoa. Jotenkin siinä tilanteessa on niin monta mietittävää asiaa, että meinaa mennä ihan ohi, että milloin ne liikkuvat ja milloin eivät. Tehtiin sitä vaihtoa sitten niin, että pidin kättä Lennun nivusten kohdalla ja silloin taisi mennä vähän paremmin. Lisää vain treeniä tähänkin ja varsinkin omaan silmään, että oppisin katsomaan niitä eroja noissa suorituksissa.

Mutta miun mielestä ensimmäiseksi kerraksi tosi hyvin! Vielä kun saisin Lennuun jostain sellaisen ihan mielettömän tekemisen ilon ja energian niin olisin iloisin omistaja päällä maan. Nyt se on (ahneuksissaan) vähän tosikko, tosin hienosti innostui siitä hanskasta kyllä. Ehkä meistä vielä jotain joskus tulee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)