sunnuntai 2. elokuuta 2015

Viikon treenit


Tällä viikolla olemme olleet oikein tehotreenaajia! Jokaiselle arkipäivälle mahtui yhdet treenit ja keskiviikkona pääsimme kokeilemaan Lennulle aivan uutta lajiakin.


Maanantaina olimme tietenkin hakutreeneissä ja Lennulle otettiin yhteensä viisi löytöä. Tänä kesänä meidän haasteenamme ovat tosiaan olleet (syvät) suorat pistot, mutta nyt alkoi vihdoin tuntua siltä, että kyllä me tästä vielä selvitään! Maalimiehet olivat noin 40 metrissä ja kolmella pistolla viidestä Lennu teki suoran piston maalimiehelle! Parilla pistolla se lähti ensin huitelemaan aivan eri suuntaan, mutta huomionarvoista näissä pistoissa oli se, että kun lähetin sen uudelleen, Lennu teki hienot suorat pistot! Tämä on todellakin edistystä meille! Treeneistä jäi todella hyvä mieli.

Tiistaina olimme tottistreeneissä, joissa minä sain ihan toden teolla häiriköidä parin treenikaverin treenejä SM:iä varten. Omalla vuorollamme teimme seuruuta (joka on edelleen syvältä) ja totesimme, että Lennun sivulletulo pitää muuttaa takakautta kiertäväksi. Teimme lisäksi hyppyä, 65 sentillä paukutteli estettä ensimmäisellä kerralla, mutta toisella kerralla meni puhtaasti yli, joten jätettiin siihen. Ei olla tehty (varsinkaan PK-) hyppyä pitkiin aikoihin. Loppuun vielä eteenmeno, koska siihen on aina mukava lopettaa. Hyvällä vauhdilla eteni ja suoraan, pallopalkka oli pop!

Keskiviikkona Lennu pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan viestiä! Itse olen päässyt kokeilemaan lajia Sariannan ja Bennyn kanssa, mutta oli hauskaa nähdä kuinka oma koira lajiin suhtautui. Ja tokihan Lennu juoksemisesta tykkäsi, varsinkin kun apuohjaajana oli Sari (jota Lennu kovasti armastaa). Ensimmäisellä lähetyksellä lähti väärään suuntaan (tiukasti vasemmalle) ja kutsuin sen takaisin. Toisella sama juttu, enkä edelleenkään luottanut koiraan vaan huusin sen takaisin. Kolmannella annoin mennä, vaikka kaartoi edelleenkin vasemmalta puolelta. Loppujen lopuksi muut osuudet sujuivat hienosti, joskin vasemmalta kaartaen nekin. Jos meillä ei olisi jo miljoonaa lajia treenattavana muutenkin, voitaisiin hyvin kattoa, miten viesti lähtisisi etenemään.

Torstaina oli vuorossa tottistreeni, tosin hyvin lyhyt sellainen. Teimme takakautta sivulletuloja (hienoja kaikki!) sekä paikkamakuun. Etäisyyttä paikkiksessa oli parisenkymmentä metriä ja kestoa ainakin muutama minuutti. Lennu oli huippu, eikä välittänyt mitään vaikka paikkiskaveri nousi vähin äänin istumaan ja käskettiin sitten takaisin makuulle. Löö oli huippu!

Perjantaina viikon viimeisinä treeneinä olikin collieporukan tottistreenit, jossa ahnehdittiin ehkä vähän turhan paljon kaikkea. Tehtiin jälleen sivulletuloja, jotka olivat edelleenkin hienoja! Teimme myös hyppyä, samalla korkeudella kuin tiistaina, mutta tällä kertaa edestakaisin. Homma sujui niin hienosti, että otettiin vain kaksi toistoa ja siitä autoon. Toisessa setissä tehtiin noudon palautuksia, jotka menivät kyllä täysin penkin alle! Analysoin syyksi todella vähäisen treenaamisen, nyt pitää ottaa sekä luoksetulon eteentulot että noudon palautukset kunnolla treeniohjelmaan mukaan. Tehtiin vielä vauhtiluoksari, jotta saatiin hyvä fiilis loppuun

Viikonlopun Lennu onkin saanut viettää leppoisia vapaapäiviä, varsinkin kun minä olin tänään talkoilemassa agilitykisoissa. Huomenna homma jatkuu jälleen hakutreenien parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)