sunnuntai 30. elokuuta 2015

RTK1 Lölö!!


Ensimmäisen koiran ensimmäinen koulari. Voin sanoa, että melko hyvältä tuntuu, vaikka kyseessä onkin "vain" RTK1. Jostain on aloitettava! Eilen oli siis jännittävä koepäivä, joka alkoi todella aikaisin, sillä talkoopäivä alkoi jo puoli kahdeksalta. Aamupäivän talkoilin siis ilmoittautumisten parissa ja iltapäivällä kisasin kahden koiran kanssa. Tilanteesta teki erityisen jännittävän se, että Lennulla oli kyseessä oli (toivottavasti) viimeinen alokasluokan koe ja lainakoira-Lassilla ensimmäinen!

Olimme Lennun kanssa toisen alokasluokan ryhmän ensimmäinen koirakko. Rataantutustumisen jälkeen teimme aivan muutaman lämmittelyliikkeen (perusasennon ja eteentulon, muistaakseni), jonka jälkeen suuntasimme radalle. Lennulla oli koko radan melko mukava fiilis päällä, parempi kuin aikaisemmissa kokeissa. Mutta se neloskyltti! Kavereiden kanssa analysoitiin kokeen jälkeen, että menin itse luultavasti liian lähelle kylttiä ja Lennu ei sen takia eteen halunnut tulla. -16 pistettä siis jo neljänneltä kyltiltä ja minua hirvitti melko lailla sillä eteentulokylttejä oli vielä kaksi lisää loppuradalla. Onneksi saatiin tsemppi päälle eikä muita virhepisteitä kauheasti tullut. Siispä saimme tulokseksi 79 pistettä ja RTK1!Heti Lennun radan jälkeen vein sen autoon ja hain Lassin lämmittelemään. Yleensä Lassi on vaatinut melko pitkän virittelyn, jotta sopiva viretila on löytynyt, mutta harmittavasti eilen hyvä vire olikin valmis jo viitisen koirakkoa ennen meidän suoritusta! Kyllä harmitti, sillä viretila sitten vähän kärsi liian pitkän odottelun jälkeen. Olen kuitenkin hurjan tyytyväinen ja ylpeä meidän radastamme! Lassihan oli miltei koko radan ajan hiljaa! Hiukan rupesi huvittamaan neloskyltillä, sillä Lassi teki ensimmäisellä yrityksellä samanlaisen pyörähdyksen kuin Lennu. Loppuradasta meinasi sitten jo pokka pettää kun varmistellessani käsiavulla liikkeestä maahanmenon Lassi tarjosikin kumartamista... Jos olisin tajunnut niin oltaisiin ehkä selvitty vähemmällä pistemenetyksellä jos olisin vain houkutellut sen maahan, mutta uusittiin kyltti ja toisella kerralla selvittiin tehtävästä hyvin. Pujottelussa Lassi meinasi vähän herpaantua ja mammaa tuli ikävä, mutta maaliin päästiin kunnialla ja pistemäärä oli hienosti 92/100!

Päivä oli pitkä ja toisen radan jälkeen oli takki melko tyhjä. Mutta päivä oli joka tapauksessa hieno, tavoitteet nimittäin saavutettiin! Ja tässä on jo kovasti kisakalenteria katseltu, jospa sitä vielä tänä vuonna ehdittäisiin kokeisiin!

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)