sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Collieiden sivuerikoisnäyttely Jyväskylässä 24.5.2014


Eilen tosiaan olimme collieiden sivuerikoisnäyttelyssä Jyväskylän Noukanniemessä. Saavuimme paikalle ennen yhdeksää, kehät alkoivat kymmeneltä ja Lennun numero oli 3. Heti saavuttuamme Teija-kasvattaja löysi meidät (mitä ilmeisimmin Lennun mölyämisen perusteella) ja lähdimme yhdessä ilmoittautumaan ja roudaamaan Lennun häkin sekä muut tavarat hänen omien tavaroidensa luo kehän laidalle. Saatiinkin häkit hyvälle kohtaa tuomarin teltan tarjoamaan varjoon. Pian paikalle saapui myös Lola ja Sanni ja näin ollen Koiruuksia oli paikalla viisi: Lennu sekä kaksi siskoaan, Lola ja Meeri, mummo Leena sekä Ahti-setä. Todella kiva oli nähdä myös muita paikalla olleita tuttuja!

Lennu oli urospentujen arvosteluvuorossa toisena. Minua jännitti aivan mahdottomasti, että mitä tuomari tuumaisi Lennun hampaista. Lennun kehäkäyttäytymistä ei ole missään vaiheessa tarvinnut jännittää, sillä sen keskittyminen on aina ollut ällistyttävän hyvää. Tuomari juoksutti ainakin kolmion ja edestakaisin, ehkä myös kehän ympäri. Sää oli aivan tukalan kuuma ja tuntuu, että puolet eilisen tapahtumista on hävinnyt päästä kokonaan. Kilpailuluokassa tuomari juoksutti meidät yhdessä ympäri ja valitsi lopulta Lennun ykköseksi kunniapalkinnon kera. Olin niin häkeltynyt, etten huomannut edes kiittää tuomaria.

Seuraavana vuorossa olivat narttupennut, joita olikin hieman uroksia enemmän. Lennun siskot esiintyivät myös hienosti! Meeri oli lopulta oman luokkansa ensimmäinen kera KP:n ja Lola luokan neljäs. Meeri valittiin myös parhaaksi nartuksi ja näin ollen tuli meidän pariksemme ROP-kehään.

Lola, jolle tuomari toivoi söpömpiä silmiä - I disagree!

Meeri ja vallaton korva

ROP-kehässä juoksimme jälleen kehää ympäri ja pennut pönöttivät tuomarin arvioivan silmän alla. Lopulta hän osoitti punaisen ruusukkeen meille! Nyt muistin jopa kiittää häntä! Menimme Meerin kanssa pönöttämään kuvia varten ja Lennu meinasi rohmuta Meerin nakin, mitä sisko ei sulattanut lainkaan ja rähähti ihan kunnolla herra nakkivarkaalle. No, selvittiin pönötyksistä kunnialla ja seuraavaksi oli vuorossa pitkän pitkä BIS-kehien odotus. Nahkoja oli paikalla yli 60 ja tuomari Nick Smith arvosteli koirat oikein pitkän kaavan mukaan.
Sukulaiskoirista Ahti sai ERI:n ja oli kilpailuluokkansa kolmas ja Leena ERI SA veteraanien toinen sekä kolmanneksi paras narttu! Eli hienosti meni koko komppanialla! Lopulta koitti myös Lennun vuoro BIS-kehässä. Onneksi se oli ennen tätä ottanut ihan kunnon kauneusunet häkissään, joten jotain toivoa oli, ettei kaikki voimat ja keskittymisen rippeet olleet ihan vielä kuluneet. Tuomari juoksutti meidät molemmat erikseen sekä yhdessä kehän ympäri, minkä jälkeen seisotimme koiria jännityksellä lopputulosta odotellen. Ja niin siinä vain kävi, että iso vaaleanpuna-kultainen ruusuke tuli meidän suuntaamme! Aivan mieletöntä! Nyt muistin taas kiittää tuomaria ja hihkuin Lennulle, kuinka hieno se on. Koska onhan se, aivan käsittämättömän hyvin keskittyvä pentu, joka pitkän päivänkin jälkeen tsemppaa eikä pistä ranttaliksi vaikka väsy jo jalkaa painaakin. Aivan mahtavaa, että päästiin tällainen ihmekin kokemaan, sillä kehien kiertäminen taitaa muuten jäädä aika vähälle.


Kato miten hianosti mie istun! Sitähän sie halusit.

Kiitoksia todella paljon kuvista Sannille ja kannustuksesta kaikille sitä antaneille! Tuskin tämä meidän viimeiseksi erkkariksi jää, kun nytkin oli näin mahdottoman kivaa nähdä paljon nahkoja ja omistajiaan!


"Extremely nice type. Balanced throughout. Clear head with level planes. Beautifully set ears. Good neck. Correct length of back. Good angulations back & rear. Moved well, just needs to tighten in front. Handled well."
PEK1 KP ROP-pentu BIS-pentu

6 kommenttia:

 1. Onnea vielä tätäkin kautta. Upea ruusuke, ja tuosta lakupussista olen vähän kateellinen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruusukkeet olivat kyllä hienot ja koristavat nyt keittiön ovensuuta. :)

   Poista
 2. Hieno Lennu! Paljon onnea upeasta menestyksestä ja hienosta arvostelusta! :)
  Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miksi sua pelotti hampaiden puolesta? Ei niissä nyt ihan hirveää vikaa voi olla, kun noin upeasti meni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!
   Lennulla painaa edelleen toisen puolen alakulmuri ikeneen. Tilanne ei ole paljosta kiinni, se on melkein ulkopuolella, mutta ei kuitenkaan ihan. Eli tiukemmalla tuomarilla ei olisi varmasti tullut samanlaista menestystä. Kuten todettu, meiltä jää kehät vähemmälle ja keskitytään muihin juttuihin. :)

   Poista
 3. Onnea vielä munkin puolesta täälläkin Lennun upeasta menestyksestä :) Lennu oli kyllä oikein kiva koira ja oli niin mukavaa, kun siitä oli Pongollekkin leikkikaveriksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oli kyllä hauska, että Lennu kelpasi Pongolles seuraksi vaikkei tyttö olekaan. :D Se on niin vauva vielä, ettei muut viiti sitä minään uhkana pitää :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)