sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Koeuran (epävirallinen) korkkaus!


Olemme käyneet kahtena peräkkäisenä perjantaina treenaamassa rally-tokoa Annan ja Lauran kanssa ja treenit ovat menneet tosi kivasti. Laji on osoittautunut vallan hauskaksi ja jo ensimmäisten treenien jälkeen oli selvää, että rally-toko voisi olla erinomainen laji, jossa aloittaa koeuramme. Rally on siitä kivaa, että radalla tapahtuu koko ajan jotain "hauskaa" ja kehua saa koko ajan. Ajatus rallykokeeseen osallistumisesta tuntuu paljon helpommalta kuin tokokokeeseen nimenomaan näistä syistä.

Tänään osallistuimme siis ensimmäiseen kokeeseemme ikinä. Toki se oli epävirallinen möllikisa, mutta jännitystä oli ilmassa tästä seikasta huolimatta! Osallistujia oli melkoisen paljon ja ennen mölliluokkaa oli avoimen ja alokasluokan radat. Odottelemista siis riitti, mutta onneksi oli tuttuja paikalla seurana! Kun mölliluokka viimein alkoi, kävin Lennun autosta ja lähdimme pienelle lenkille. Olimme luokkamme yhdeksäs koirakko, joten hetken aikaa sain Lennua viritellä hallin ulkopuolellakin ennen kuin pääsimme itse koitokseen!

Radan alku meni aivan haahuiluksi, jostain syystä Lennu ei ollut ollenkaan jutun juonessa mukana. Kakkoskyltin eteentulo oli kamala, mutta sen jälkeen alkoi juttu luistaa! Liikkeestä maahanmenossa palkkasin, mutta se jäikin ainoaksi palkaksi koko radalla!! Viidenneltä kyltiltä saatiin -10 virhepistettä, sillä peruutin tehtävän lopussa kolmen askeleen sijaan vain kaksi askelta. Tämä maksoikin meille luokan toisen sijan. ;P Kyltti yhdeksän (koiran kiertäminen sen istuessa) uusittiin Lennun lähtiessä miun mukaan paikallaan istumisen sijaan, mutta muuten loppurata meni oikein mallikkaasti.

Lopputulos radalta oli 81/100 pistettä ja olen siihen todella tyytyväinen. Olin (perjantain treenien perusteella) varautunut palkkaamaan Lennua enemmän kuin kerran, joten olen erityisen tyytyväinen siihen kuinka hyvin se jaksoi keskittyä hommiin ilman palkkaa melkein kokonaisen radan verran. Menohan jopa parani loppua kohti, vaikkei palkkaa tippunutkaan! Hyvä Löö!

9 kommenttia:

 1. Vuhuu! :) Hyvä Lennu. Mä en ees tiennyt, että te rallytokoilette. Laji vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. Pitäisi itsekin perehtyä siihen paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä saattaa johtua siitä, että tosiaan aloitettiin viime viikolla :D Mutta on kyllä ihan hauska ja kokeilemisen arvoinen laji!

   Poista
  2. Jos olisi vähän tarkemmin osannut lukea, niin olisin tuon voinut tosiaan itsekin päätellä. :D Tosi hyvin menee kyllä vasta-alkajiksi!
   Blogissani on teille haaste! Vastaile, jos on aikaa ja kiinnostusta. :)

   Poista
 2. Tosi hienoa menoa, hyvä te! :) Mustakin koira ihan selkeästi paranee loppua kohden ja toi oli varmasti hyvää kisaharjotusta teille. Tossa 270 käännöksessäkin takapää liikkuu musta tosi hyvin, että heittämällä menis AVO luokankin käännökset. :D

  Oikeassa kisassa muistat sitten vaan uusia, jos koira kierähtää ympäri kuten tossa pujottelussa. En nyt lukenut tekstistä saitteko siitä -10, mutta mulla tuli kisoissa joskus just tossa -10p virhe kun koira pyörähti jossain pujottelussa. :D Ja musta kaikista vaikeinta on aina laskea noi askeleet, kun jännittää ja pitäis peruuttaa ja tarkkailla koiraa ja sit vielä laskee ja muistaa askelien määrät. Ihan kamalan vaikeaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista, tulipa siitä hyvä mieli! :)

   Ei saatu pujottelusta -10, mutta -3 tuli kontrollinpuutteesta :D No, nyt luulis muistavan laskea askeleensa virallisissa (sitten joskus), kun on kantapään kautta oppinut. ;P

   Poista
 3. http://hennamarleena.blogspot.fi/2015/04/vastauksemme.html Haastoin teidät vastaamaan kysymyksiin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)