sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Möllitoko!


Tänään oli viimein kauan odotetun Joensuun collieporukan möllitokon aika. Ensiksi täytyy hieman hehkuttaa meijän treeniporukkaa, sillä sen se kyllä ansaitsee. Eilen vietimme saunailtaa 12 ihmisen voimin ja teimme viime hetken valmisteluja möllikisaa varten sekä tietenkin herkuttelimme ja pelailimme. Mahtavaa tästä porukasta (monen muun asian lisäksi) tekee se, että meillä tuntuu löytyvän innokasta talkoolaisporukkaa melkein enemmän kuin tarve vaatii tällaista tapahtumaa varten. Kaikki ovat ihanasti mukana kaikessa ja meillä on niin kauhean hauskaa kaikkea tätä tehdessä. Lisäksi collieitakin oli edustamassa möllitokossa todella hieno määrä, yhteensä yli kymmenen! Kokonaisuudessaan möllitokoon osallistui alta 30 koirakkoa, hieno määrä saatiin siis osanottajia paikalle.

Toiseksi täytyy hehkuttaa Lennua. En tiedä mitä miun koiralle on tapahtunut, mutta se oli tänään aivan todella kivalla asenteella liikenteessä. Yritin viritellä sitä ennen paikkamakuuta pyytämällä sitä menemään maahan ja palkkaamalla sitä maahanmenoista ja siitä, että se pysyi muutamankin sekuntin nätisti paikallaan. Lennulla on nimittäin tapana sahata maahan-istu väliä supernopeasti kun se on tietynlaisessa mielentilassa ja etenkin jos sen pitää tehdä "ilman palkkaa". Hiukan saattoi jännittää, miten paikkamakuu kehässä toimisi - koirahäiriössä, tapahtumahäiriössä ja omistajan jännittäessä. Ja ilman sitä palkkaa pelkästä maahanmenosta. Kaksoiskäsky tarvittiin maahanmenoon, mutta minuutin SE PYSYI! Paikkamakuu oli luokassamme (nakkiluokka) minuutin mittainen ja etäisyyden koiraan sai valita itse. Myös perusasentoon vaadittiin kaksi käskyä, ja tästä hyvästä meille 8 paikkamakuusta!

Suoritimme muut liikkeet luokan neljäntenä koirakkona ja Lennu oli varsin super! Koska meidän seuruu on rakoillut tosi pahasti nyt viimeisen parin kuukauden aikana, tein sen nami kädessä. Ja se meni 9:n arvoisesti, eli ihan mukavasti siis. Luoksetulo jännitti minua paikkiksen jälkeen eniten, sillä Lennu on ottanut tavakseen lähteä omia aikojaan liikkeelle kun jätän sen istumaan... Tänään luoksetulo oli kuitenkin hieno, vauhdikas ja suora kuin mikä! Perusasentoonkin tuli hienosti, vaikka tätä ei olla paljoa edes treenattu. Viimeisenä tehtiin hyppy uusilla tokosäännöillä ja sekin meni oikein mallikkaasti. Sekä luoksetulosta että hypystä saatiin 10 ja lopputuloksena näin ollen 37/40 pistettä ja periaatteessa jaettu kolmas sija, vaikkei palkinnoille lopulta päästykään. Sillä ei tosin ollut enää siinä vaiheessa mitään väliä kun olin vaan niin onnellinen siitä, miten hienosti koirani keskittyi ja teki hommia uudenlaisessa tilanteessa.

Möllien jälkeen meillä oli vielä hetki aikaa treenata hallilla ennen seuraavia käyttäjiä, joten naksuttelin Lennulle hieman sitä seuraamista. Ja sehän sujui! Ja Lennu leikki aivan todella makeesti, tuumasinkin sille, että kuka sie olet ja mitä sie oot tehny miun Lölölle!

3 kommenttia:

 1. mielenkiinnosta kysyn miksi pidät seuruussa kättä tuollein kiinni sussa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanottu, meidän seuruu rakoilee pahasti. Lennu on opetettu seuraamaan imuuttamalla ja käden/namin häivyttäminen onnistui suurin piirtein tuohon asti missä käteni tällä videolla on nähtävissä. Tällä hetkellä treenataan siis sitä, että vaikka kättä pidettäisiin "normaalisti", on seuraaminen silti kivaa! Mutta tuolla mölleissä en tahtonut riskeerata sitä, että Lennu lähtee haahuilemaan kauheasti niin helpotin sille seuraamista pitämällä kättä noin. :)

   Poista
 2. Lennupa menee hienosti ja keskittyy tosi hyvin! Onnea hienosta tuloksesta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)