lauantai 25. huhtikuuta 2015

Rallytokoa, talkoilua ja tottisteluaEilen kävimme jälleen treenaamassa rally-tokoa Annan ja Lauran kanssa. Ensimmäiseksi halusin testata kokonaisen radan suorittamista ilman palkkaa, koska halusin nähdä pystyisikö Lennu siihen. Ja kyllähän me siitä selvittiin! Ei nyt ihan kaikki putkeen mennyt, mutta koira sentään teki ainakin jotain koko radan ajan. Ja oikeastaan kaikki virheet olivatkin minun virheitäni, vaikka loppua kohden näki, että Lennun vire laski todella paljon. No, palkaksi ihanaa kissanruokaa ja seuraavalla kierroksella ongelmakohtiin pureutumista.

Miulle selkeästi vaikeinta on tehtävien suorittaminen oikeassa kohdassa, koska jään ihan liian kauaksi suoritettavasta kyltistä. Myös askelten laskeminen tuntuu edelleen tuottavan ongelmia. Erityistä huomiota tarvitsee myös sivulta eteentulo, sillä Lennu tuppaa tulemaan joka kerta aivan vinoon ja/tai kummalliseen paikkaan. Hauskaa saatiin kuitenkin treeneissä jälleen pitää ja sehän on tärkeintä! Lisäksi olen ylpeä siitä, että Herra Löö suoriutui todellakin kokonaisesta radasta palkatta!!

Tänään olin ensin talkoilemassa agilitymölleissä ratatyöntekijänä ja sitten lähdimme Lennun kanssa tottistreeneihin. Olen nyt naksutellut sille seuraamista ja se alkaakin näyttää hitusen paremmalta! Lisäksi treenattiin ilmoittautumista sekä ihan vain perusasennossa "hengailua", sillä Lennu on alkanut tarjota kaikenlaista kivaa jos perusasennosta ei tipu palkkaa tarpeeksi usein... Lisäksi otettiin pari luoksetuloa, ensimmäisellä oli tosi kiva vauhti mutta jarrut eivät toimineet ja Lennu päräytti melkein miun ohi. Toisella kerralla tehtiin lyhyempää matkaa ja eteentulo oli täydellinen! Siitä olikin hyvä viedä koira autoon kivalla fiiliksellä.

Innostuin vielä kokeilemaan ensimmäistä kertaa A-estettä, kun osaavia henkilöitä oli kanssani treenaamassa. Lennu teki A:n molempiin suuntiin kaksi kertaa ja hienostihan se meni, intoa pisaa kyllä. Mietin vain mitä pk-puolen A-esteen treenaaminen tekee agility-aalle... Ei nimittäin ihan 2on2offeja ole tottiskentillä nähtävissä!

Maanantaina alkaa meijän hakuryhmän treenit, en malttaisi odottaa! Hauska päästä näkemään, mitä Lennu lajista tuumaa pitkän talvitauon jälkeen ja vielä mielenkiintoisempaa on nähdä mihin tämän kesän aikana oikein päästään!


2 kommenttia:

  1. Opetat sille eri käskyt pk esteelle ja aksaan niin se erottelee kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, näin lähdettiin sitä tekemäänkin. Mutta kyseessä on Lennu niin ikinä ei voi tietää mitä tapahtuu :DD

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)