sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Mitä kaikkea tapahtuikaan vuonna 2015...


On pikkuhiljaa jälleen aika laittaa yksi vuosi pakettiin, mutta ensin pitää tietenkin muistella hieman kaikkea sitä mitä olemme vuoden aikana tehneet ja kokeneet. Niitä asioita löytyy tänä vuonna todella paljon ja siitä olen aivan äärimmäisen kiitollinen. 2015 on ollut hieno vuosi. Voin vain toivoa, että tulevat vuodet ovat yhtä mahtavia kuin tämä viimeistä viikkoaan elävä. Olen valinnut jokaiselta kuukaudelta kaksi kuvaa, joista henkilökohtaisesti pidän tai jotka jotenkin kertovat paljon kuukauden aikana tapahtuneista asioista.

Tammikuussa treenasimme ahkerasti tokoa, collieporukan hallivuoron ja vapaavuoro-oikeuden innoittamana. Aloitimme myös agilityn treenaamisen uudessa ryhmässä ja vaikka olimmekin todellisia keltanokkia, ryhmä tuntui alusta asti hyvältä ja laji hauskalta. Kävimme myös Kuopiossa ala-osastomme vuosikokouksessa, josta mukaan tarttui pieni pokaali ja kunniakirja vuoden sileäkarvainen näyttelycolliepentu -kisasta! Kävimme kokemassa lähinäyttelyiden mukavuutta Ilomantsin ryhmänäyttelyssä ja näyttelymatkojen hienoutta Narvan Winter Cupissa. Tämä oli ulkomaan matkoistamme ensimmäinen ja aiheutti minulle pahemmanlaatuisen (näyttely)matkailukuumeen! 


Helmikuussa Lennu pääsi ensimmäistä kertaa hierottavaksi ja pääsimme myös kokeilemaan doboa! Saimme myös ihanan Benny-pehkolassien hoitoon ja nautin täysin siemauksin arjesta kahden koiran kanssa. Helmikuun vietimmekin lähinnä ihanista, aurinkoisista talvipäivistä nautiskellen.


Maaliskuu alkoi mahtavasti, reissulla Tallinnan kaksipäiväiseen näyttelyyn. Viikonloppu oli ehdottomasti yksi vuoden kohokohdista! Sain reissata Tallinnaan mahtavassa seurassa, majoituimme ja söimme oikein kelpopaikoissa ja tietenkin itse näyttelyssä menestys oli jotain mistä en voinut edes kuvitella. Juniorivalio-tittelin lisäksi ryhmäsijoitukset molempina päivinä, oli se aika huikeaa! Kuun lopussa kävimme vuoden ensimmäisessä ja viimeisessä mätsärissä, tuloksella aikuisten SIN1. Lisäksi kokeilimme ensimmäistä kertaa rallitokoa ja innostuimme siitä!


Huhtikuun alussa kävimme ensimmäistä kertaa epävirallisissa kisoissa! Ja kisasimme vieläpä rallitokossa, vain kaksien treenien jälkeen. Vain muutama päivä näiden jälkeen kisasimme myös möllitokossa ja hienosti mennyt kisa antoi treenimotivaatiolle mojovan tuuppauksen oikeaan suuntaan. Saimme ihanat Sannin ja Lolan kylään Outokummun ryhmänäyttelyn kynnyksellä. Outokummussa Lennu järjesti todellisen yllätyksen voittamalla urokset ja saamalla ensimmäisen sertinsä! Loppukuusta treenasimme lisää rallitokoa ja avasimme myös hakukauden! Jostain sain myös hulluuden pistoksen ajatuksen, että minun täytyy ilmoittaa Lennu ensimmäiseen rallitokokokeeseensa.


Toukokuun aloitimme hakuleirillä, joka antoi rutkasti treeni-intoa heti kauden alkuun. Alkukuusta koitti kovasti jännittämäni koeuran korkkaus, josta irtosi ensimmäinen hyväksytty tulos rallitokon alokasluokasta. Kuun puolivälissä suuntasimme kaveriporukalla Varkauden KV-näyttelyyn. Karmivan kylmästä reissusta opimme ainakin sen, ettei Suomessa pidä ikinä osallistua ulkonäyttelyyn toukokuussa. Toukokuu oli ahkera treenikuukausi, niin haun kuin tokonkin saralla!


Kesäkuun suurin tapahtuma oli muutto uuteen kotiin. Koti on ollut meille molemmille kovin mieluinen, lenkkimaastoineen kaikkineen! Kesäkuussa vierailimme viikonlopun Lennun kasvattajan Teijan luona. Viikonlopun aikana osallistuimme paimennuspäivään sekä Riihimäen KR-näyttelyyn. Näyttelyreissu ylitti odotukseni täysin, lopputulemana oli toinen serti ja VSP! Paimennus oli kokemuksena mielenkiintoinen, mutta ei herättänyt minussa erityistä kiinnostusta perehtyä aiheeseen sen enempää. Kesä oli kovin ruuhkaisaa aikaa näyttelyiden suhteen (ainakin meidän mittapuulla), piipahdimme loppukuusta collieiden pääerikoisnäyttelyssä Luumäellä. Päivä oli jännittävistä sääolosuhteista huolimatta oikein miellyttävä!


Heinäkuussa uitiin kun pystyttiin ja lenkkeiltiin paljon koirakavereiden (lähinnä colliesellaisten) kanssa. Kuun puolivälissä suuntasimme Keski-Suomeen ensin ensimmäistä kertaa järjestettyihin collieiden rallitokomestaruuksiin ja seuraavana päivänä Laukaan KR-näyttelyyn. Reissu oli mahtava ja pääsin tapaamaan paljon huippuja collieihmisiä! Kotiintuomisiakin saatiin, yhden ALOHYV-tuloksen, yhden joukkuepronssin ja yhden varasertin verran. Otimme osaa seuramme rallitokomölleihin ja nappasimme sieltä toisen sijan! Loppukuusta pääsimme kokeilemaan Lennulle uutta pk-lajia, viestiä. Itse pääsin tutustumaan lajiin lähemminkin kesän aikana, toimiessani apuohjaajana Sariannan Bennylle.


Elokuu oli varmasti koko vuoden kiireisin kuukausi. Aloitin kuun alussa työt uudessa työpaikassa, joka oli jo itsessään suhteellisen rankkaa. Tämän lisäksi olin buukannut kuun jokaiselle viikonlopulle ohjelmaa, joskin erittäin mieluisaa sellaista! Ensimmäiseksi saimme jälleen vieraaksi Sannin ja Lolan sekä pikkiriikkisen, ihastuttavan Sisko-nahkan. Osallistuimme yhdessä kaksipäiväiseen Elo-Kareliaan, jossa sisarukset olivat Erinomaisia molempina päivinä. Seuraavana viikonloppuna oli meidän vuoromme matkata vastavuoroisesti Sannin luokse ja osallistua Kotkassa järjestettyihin KV-näyttelyyn sekä collieiden sivuerikoisnäyttelyyn. Elokuussa osallistuimme myös mahtavaan Koiruuksien vaellusviikonloppuun. Kuun viimeisenä viikonloppuna osallistuimme seuramme järjestämään rallitokokokeeseen ja saimme sieltä ensimmäisen koulutustunnuksemme!


Syyskuu oli kiireisen elokuun jälkeen melkoista hiljaiseloa. Kahta koulutusta (toko ja rallitoko) lukuunottamatta ja normaaleja treenejä lukuunottamatta emme tehneet Lennun kanssa kummempia. Minä selvisin ensimmäisestä koulutuskokemuksestani kunnialla. Loppuvuosi (ja meidän koko elämämme) sai uuden käänteen kun pieneen laumaamme liittyi uusi jäsen, Metka. Sen kanssa kaikki on mennyt paremmin kuin olisin voinut kuvitellakaan. Lennu ja Metka leikkivät keskenään paljon ja hakeutuvat oikeastaan aina nukkumaan mahdollisimman lähelle toisiaan. Ne ovat hurjan söpöjä yhdessä. Ja erikseen. Syyskuussa vietimme sekä Lennun että Metkan synttäreitä!


Lokakuu alkoi mukavasti collieporukan yhteislenkillä laavulle. Lokakuussa treenasimme ahkerasti tokoa, mahdollisen ensimmäisen kokeen siintäessä ajatuksissa vielä tämän vuoden puolella. Aloimme käymään kauan odotetussa dobon viikkoryhmässä ja pääsimmekin mukaan jutun juoneen aivan eri tavalla kuin aiemmin. Aivan kuun lopussa matkasimme kuitenkin ensimmäiseen rallitokon avoimen luokan kokeeseen, jossa hyväksytty tulos jäi harmittavan kahden pisteen päähän.


Marraskuu oli jännittävä kuukausi! Pitkään suunniteltu ja odotettu matka Tarton KV-näyttelyyn oli viimeinkin käsillä ja reissu olikin aivan huikea! BIS-sijoituksia ropisi jos jonkinlaisia ja kotiin tultiin kera yhden Viron muotovalion. Marraskuussa ilmoittauduimme kahteen tokokokeeseen ja nautimme viikon mittaisesta, ihanasta talventyngästä.


Joulukuussa koko vuoden treenit kiteytyivät kahteen tokokokeeseen. Saimme molemmista kokeista ykköstuloksen, mutta toisen kokeen mielentilasta jäi itselleni jotakin hampaankoloon seuraavaa koetta ajatellen. Nyt olemme olleet viikon treenitauolla ja se on tehnyt ainakin itselleni oikein hyvää, välillä on mukavaa ottaa vain rennosti ja tuulettua oikein kunnolla treenirutiineista! Vietimme joulua leppoisasti vanhempieni luona ja ensi viikolla lähdemme juhlimaan uutta vuotta mökille.

Siinä on meidän vuotemme, tiiviiseen pakettiin käärittynä. Paljon on tapahtunut, niin paljon, ettei kaikkea voi yhteen tekstiin millään mahduttaa. Ympäri vuoden olemme matkustelleet, treenanneet, nähneet kavereita koirineen, lenkkeilleet uusissa ja vanhoissa maastoissa, oppineet uutta ja vahvistaneet vanhaa. Ja mikä tärkeintä, nauttineet kaikesta tästä enemmän kuin koskaan. Ja jos tämä vuosi on ollut näin huikea, niin odotan ensi vuotta enemmän kuin innolla! Ensi viikolla katsastetaan vielä tälle vuodelle asetetut tavoitteet ja pohditaan lisää ensi vuodelle...

Minun lisäkseni tämän tekstin kuvituksesta löytyy otoksia seuraavilta kuvaajilta: Karoliina Savolainen, Sanni Sakki, Laura Pitkänen, Ari Talkkari, Ilona Karjalainen ja Siim Kinnas. Kiitoksia kuvista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)