keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Uusi vuosi, uudet tavoitteet


Vuoden toiseksi viimeisenä päivänä on jo korkea aika katsastaa, kuinka viime vuoden lopussa asetetuille tavoitteille onkaan käynyt, sekä tietenkin laatia lisää tavoiteltavaa ensi vuodelle! Vuoden 2015 tavoitteet näyttävät tältä:

 • Terveenä pysyminen ✓  
  Vuosi 2015 oli pääosin oikein kelpo vuosi terveyden kannalta. Eläinlääkärissä jouduttiin Lennun kanssa käymään ainoastaan yhden korvatulehduksen ja kahden mysteerisen kaljun laikun takia. Nekin osoittautuivat ohimeneväksi kummallisuudeksi. Lisäksi Lennu sairasti syksyllä ensimmäistä kertaa kennelyskän.
 • Kunnon ylläpitäminen ja kasvattaminen  
  Kuntoa ylläpidettiin ja sitä ehkä jonkun verran jopa kasvatettiin, sillä Lennu rymisteli menemään kavereitten kanssa ennätysmäärän tänä vuonna, mutta ei niin paljon kuin olisin halunnut. Säännölliset juoksulenkit jäivät vain epäsäännöllisiin sellaisiin.
 • Hauskanpito ennen kaikkea, treenikentillä ja niiden ulkopuolella  
  Treenikaverit olisivat varmaan paras ja rehellisin arvioija tässä kohtaa, mutta omasta mielestäni olen oppinut pitämään ainakin vähän paremmin hauskaa treenikentillä! Vastoinkäymiset eivät myöskään tunnu nykyään niin ylitsepääsemättömiltä. Vielä on petrattavaa, mutta suunta on oikea. Treenikenttien ulkopuolella hauskanpito onkin paljon helpompaa minulle.
 • Ulkomailla käyminen vähintään kerran, mieluummin pari kertaa  
  Reissuja ulkomaille (toisin sanoen Viroon) kertyi tälle vuodelle yhteensä kolme! Enpä olisi uskonut, että intoudumme reissaamaan niin usein!


 • Haku: Talvella ilmaisun treenaaminen melko lailla valmiiksi, kesällä laatikkotyöskentely, apujen vähentäminen, esineruutu kuntoon/valmiiksi
  Haun suhteen tavoitteet täyttyivät osittain. Ilmaisu on aika lailla valmis, joten siinä onnistuttiin hyvin. Avut vähennettiin minimiin, eikä niitä sinänsä tarvittukaan, mutta ongelmaksi muodostui Lennun varsin vapaamielinen ajattelu hakumetsässä työskentelyn suhteen. Meidän hakukesämme menikin aika lailla penkin alle, sillä yhteistä säveltä ei työskentelyyn löytynyt. Laatikkotyöskentelyn treenaamista ei tullut edes harkittua kun perusasiat alkoivat hajoilla ympäriltä. Esineruutu on ok, tosin kaipaa vielä treeniä ollakseen kisavalmis/minua miellyttävä.
 • Tottelevaisuus: Ennen kaikkea säännöllinen, rento ja iloinen treenaaminen, liikkeiden treenaaminen mahdollisimman pitkälle BH-koetta silmällä pitäen  
  Treenattiin säännöllisesti! Ja toivon mukaan edes jonkun verran rennosti ja iloisesti. Liikkeitä alettiin treenaamaan ennemmin tokon alokasluokkaa varten kuin BH-koetta silmällä pitäen, mutta toki siinä samalla treenattiin sitäkin varten. Hairahdettiin kokeisiinkin kaksi kertaa, kahden 1-tuloksen verran. Lisäksi saimme rallitokosta uuden lajin itsellemme ja kävimme haalimassa itsellemme RTK1-koularin.
 • Agility: Esteet ja ohjauskuviot (ainakin joku niistä) haltuun  
  Ihme tapahtui ja minä opin ohjaamaan. Vähäsen ainakin. Osaan nykyään niinkin paljon kuin persjätön, valssin ja vastakäännöksen! Jokunen saksalainenkin on olevinaan kai jossain välissä tullut räpellettyä ja lempparini, humalainen balettitanssija! Tosin en sanoisi, että ne välttämässä ihan hallussa ovat. Agilityä emme enää ensi vuonna jatka vaan pidämme ainakin tosi pitkän tauon lajista.
 • Näyttelykehissä pyörähtäminen tasaisin väliajoin  
  Näyttelykehissä pyörittiin todella paljon, ainakin meidän mittapuulla! Vuoden aikana käytiin 16 eri tuomarin edessä, 10 kertaa Suomessa ja 6 Virossa. Lopputuloksena Suomesta kolme EH:ta, yksi ERI, kuusi ERI SA:ta, kaksi SERTiä, kolme VARASERTiä ja neljä PU-sijoitusta. Virosta kuusi ERI SA:ta, kolme JUN SERTiä, yksi SERT, yksi CACIB sekä kerran VSP ja kolme kertaa ROP (+ RYP1 ja RYP2).


Asetetut tavoitteet olivat ilmeisesti varsin kelpoja (tosin helppoja), sillä yhtä lukuunottamatta kaikki tavoitteet saavutettiin. Kuten vuosikatsauksessa jo totesinkin, on vuosi 2015 ollut meille huippuhieno! Edellisiin tavoitteisiin en edes uskaltanut kirjata mitään kokeisiin lähtemisestä, sillä vuosi sitten sellainen ei millään tavalla tuntunut mahdolliselta! Mutta niin vain käytiin yhteensä kuudessa kokeessa. Jo siinä ylitimme itsemme ja kaikki alkuperäiset, koko meidän yhteiselle matkallemme laatimani, tavoitteet. Ensi vuodelle voikin sitten jo asettaa hieman enemmän tulostavoitteita. 

Siispä tavoitteet vuodelle 2016 ovat:

Lennu
 • Terveenä pysyminen
 • Kunnon ylläpitäminen ja kasvattaminen, juoksulenkit mukaan viikko-ohjelmaan sekä enemmän doboa
 • Hauskanpitoa, lenkkeilyä kavereitten kanssa, uusia kokemuksia, mukavia reissuja
 • Kerran ulkomaille!
 • PK-lajit: Hakuun yhteinen sävel takaisin, koira kuulolle ja perusasiat kuntoon. Keväällä jälkiryhmään hakeminen ja toivon mukaan jäljen ottaminen repertuaariin mukaan. Esineruutu kisavalmiiksi.
 • Tottelevaisuus: Lisää iloista tekemisen meininkiä sekä paremmin suunniteltuja treenejä! Viimeinen alokasluokan 1-tulos, avoimen luokan liikkeiden treenaaminen kisakuntoon ja mahdollinen avoimen luokan korkkaus. BH-kokeeseen kesällä/syksyllä, jos tuntuu että palikat ovat kohdallaan.
 • Rally-toko: Avoimesta luokasta hyväksytty tulos --> RTK2? Myös voittajan liikkeitä kasaan pikkuhiljaa.
 • Näyttelyt: Viimeisen sertin metsästystä!Metka
 • Terveenä pysyminen
 • Kunnon kasvattaminen juoksulenkkeillen ja doboillen
 • Hauskanpitoa, lenkkeilyä kavereitten kanssa, uusia kokemuksia, mukavia reissuja
 • Tottelevaisuus: Kivaa yhdessä tekemistä, alokasluokan liikkeitä silmällä pitäen.
 • Rally-toko: Kylttien treenausta, ratatreeniä, mahdollisesti möllikisoihin?
 • Näyttelyt: Viimeisen sertin metsästystä!

Siinäpä sitä on tavoiteltavaa, saa nähdä mitä 2016 tuo tullessaan! Kalenteri on jälleen päivitetty bannerin alapuolelle, sieltä löytyy alustavia suunnitelmia ensi vuodelle. Nyt toivotamme kaikille oikein hyvää ja turvallista uutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)