keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Tokouran korkkaus!


Kuten otsikko sen jo kertoo, viime lauantaina kisasimme ensimmäistä kertaa tottelevaisuuskokeessa kera Sariannan ja Ilonan. Alokasluokassa oli yhteensä yksitoista osallistujaa ja me olimme suoritusvuorossa ensimmäisenä! Aivan ensimmäisenä oli kuitenkin tuomarin puhuttelu ja luoksepäästävyys. Tuomarina oli Riikka Pullainen, joka jo puhuttelun aikana vaikutti mukavalta ja rennolta. Hän myös tervehti koirat oikein perusteellisesti luoksepäästävyyden aikana, mikä Lennulle sopi paremmin kuin hyvin. Ennen kehään pääsemistä minua jännitti aivan järjettömän paljon, mikä oli sinänsä hieman hassua, sillä melkeinpä eniten minua jännitti miten jännitykseni vaikuttaa Lennuun.

Paikkamakuut suoritettiin kolmessa ryhmässä, meidän ryhmässämme oli neljä koirakkoa, mukaan lukien treenikaverimme Ilona ja Halti. Paikkamakuu oli ehdottomasti jännityksen aiheista suurin! Ei siksi, että pelkäisin Lennun lähtevän paikkiksesta mihinkään, vaan lähinnä siksi, että jännitin, malttaako se istua sivulla vaaditun ajan ja pysyä maassa muiden istu-käskyjen ajan. Mutta malttoi se! Meidän pisterivimme näytti siis tältä:

Paikkamakuu 10 Oltiin rivissä ensimmäisenä eli käskytin Lennun ensimmäisenä maahan ja hienosti sinne menikin. Minuutti tuntui tosi lyhyeltä ajalta ja sitten saikin jo jännittää, pysyisikö Lennu kaikkien muiden käskyjen ajan maassa. Mutta pysyi ja nousi istumaan vasta miun käskystä. Olen niin ylpeä tästä, paikkis on varmaan eniten harmaita hiuksia aiheuttanut liike seuraamisen ohella.

Seuraaminen 8 Meidän tasoista seuraamista ja olen täysin samaa mieltä sekä hyviilläni tästä arvosanasta! Meijän seuraamiseksi oli oikeastaan tosi hyvää ottaen huomioon, että pidempiä seuruupätkiä ollaan tehty tosi vähän!

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7,5 Tuomarin mukaan maahanmeno saisi olla napakampi, mutta itse olin siihen vallan tyytyväinen. Perusasentoon nouseminen vaati kaksoiskäskyn, joten pistevähennys myös siitä.

Luoksetulo 8 Vauhti oli oikein kiva ja eteentulo todella nätti, mutta jälleen tarvittiin kaksi käskyä sivulletuloon.

Noutoesineen pitäminen 10 Vähän hyppäsi kapulaa vastaan (kuten aina), mutta vielä enemmän mieleen jäi se, että itse en malttanut kunnolla odottaa liikkurin "käsky"-sanaa. Hupsista. Tuomari ei kuitenkaan tästä sakottanut.

Kauko-ohjaus 10 Hienot vaihdot!

Estehyppy 8 Jätin Lennun todella lepsusti paikalleen ja se meinasikin lähteä mukaani. Uudella käskyllä jäi kuitenkin istumaan ja hyppäsi lopulta hienosti ja teki jälleen todella nätin eteentulon. Ja viimeinkin tuli myös ensimmäisellä käskyllä sivulle!

Kokonaisvaikutus 8 Tuomarin mukaan kiva suoritus, mutta pistevähennystä tuli tuomarin moikkaamisesta!

Kaiken kaikkiaan saimme pisteitä 175 ja näin ollen taskussa on ensimmäinen 1-tulos! Tämän lisäksi sijoituttiin vielä kolmanneksi yhdestätoista alokasluokkalaisesta. Olen meidän suorituksesta niin ylpeä, että edelleenkin hymyilyttää kun sitä mietin! Kaikkien niiden vaikeuksien jälkeen teimme todella kivan, täysin meidän näköisemme suorituksen ensimmäisessä kokeessamme. Pientä sähellystä meidän koesuoritukseen toki mahtui, mutta paljon vähemmän kuin mitä alunperin kuvittelin! Emme olisi me jos emme jotain pientä toilailuja johonkin väliin ujuttaisi!

Tällä viikolla on edessä vielä toinen koe, mikä saattaa olla silkkaa hulluutta, mutta tätä kuumaa rautaa on nyt taottava! Loppuun vielä täysin sensuroimaton (kaikki karkailut ja merkin kierrot tietenkin näkyvillä!) video meidän kokeestamme, enjoy!

3 kommenttia:

 1. Karkailut! Minä odotin jotain eeppistä HEIPPAAA EI KIINNOSTAAAAA LÄLÄLÄLÄ-meininkiä, mutta tuohan on ihan kesyä ja siistiä menoa :D mikä pettymys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, oikeasti säästettiinkin karkailut vasta seuraavaan kokeeseen. ;P

   Poista
 2. Sehän näytti kivalta, onnea! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)