keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Ykkönen kuin ykkönen

 
Söpöimmät soopelit jatkavat söpöstelyään!

Viime lauantaina oli jälleen aika matkata Pohjois-Savoon, tällä kertaa Varkaudessa järjestettyyn tokokokeeseen. Matkaseurana oli jälleen Sarianna. Saimme ajella koepaikalle varsin jännittävissä keliolosuhteissa, tiellä oli loskaa niin paljon, että välillä tuntui kuin vastaantulevat autot roiskauttaisivat ravat suoraan tuulilasin läpi. Matkan varrella näimme myös kolme ojaan ajanutta autoa. Pääsimme kuitenkin koepaikalle ehjin nahoin ja hyvissä ajoin. Me olimme tällä kertaa suoritusvuorossa toisena, mutta ennen alokasluokan alkua kerkesimme hyvin käyttämään koirat pienellä lenkillä.

Tällä kertaa tuomarin puhuttelusta siirtyivät viisi ensimmäistä koirakkoa suoraan luoksepäästävyydestä paikkamakuuriviin. Tämä oli sen verran hämmentävää edellisen viikon erilaiseen järjestelyyn nähden, että menimme paikkamakuuseen aika lailla lennosta. Kaiken lisäksi liikkeenohjaaja mokasi ensimmäisellä kerralla makuulle käskytyksessä ja meidän piti aloittaa liike alusta. Sähläämisestä huolimatta paikkis sujui ihan hyvin. Pisterivi näytti kokonaisuudessaan tältä:

Paikkamakuu 8 Lennu nuolaisi kerran jalkaansa, muuten ei ongelmaa, mutta istuminen vaati kaksoiskäskyn.

Seuraaminen 7 Aika lailla samanlaista meijän perusseuruuta kuin viime viikollakin. Kommenttia tuli ainakin tippuvasta kontaktista ja käännöksistä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7,5 Meidän maahanmenoksi oikein hyvä, jälleen tuplakäsky istumiseen.

Luoksetulo 9 Hyvä vauhti, mutta pikkuisen vinoon tuli eteen. Hieno sivulletulo, ekalla käskyllä!

Noutoesineen pitäminen 8 Lennu ei meinannut luovuttaa miulle kapulaa!! Vasta toisella käskyllä luovutus.

Kauko-ohjaus 7 Meni maahan aika törkeän vinoon, eikä noussut ekalla käskyllä istumaan! Vaihtoi kuitenkin nätisti maahan.

Estehyppy 9 Muuten miusta oikein kiva, mutta tuli jälleen vähän vinosti eteen.

Kokonaisvaikutus 8,5 Käsittämätöntä kyllä, kaikesta sekoilusta huolimatta kokonaisvaikutus oli parempi kuin viime kokeessa. Kuulemma ohjaan ja tsemppaan koiraa hyvin, mutta nuoren koiran kokemattomuus vaan vie voiton välillä.

Kun poistuimme kehästä, oli mieleni aika maassa. Lennu haisteli kehässä paljon. Tuntui, että oikeastaan jokaisessa siirtymässä jouduin koko ajan kutsumaan sitä luokse ja pitämään sen huomion minussa keinolla millä hyvänsä. Lennu kävi haistelemassa liikkurin, tuomarin, tuomariharjoittelijan, pisteenlaskijat ja ties mitä muuta. Tunsin itsekin olevani kehässä aivan kuutamolla.

Itse liikkeet suoritimme kuitenkin ihan hyvin, eikä niiden aikana ollut haistelusta tietoakaan. Oikeastaan meidän kompastuskivenämme liikkeissä olivat jälleen tuplakäskyt. Jostain syystä niitä on vaadittu nyt molemmissa kokeissa, vaikkei tämä mielestäni ole ollut treeneissä ongelma. Varsinkin kapulanpidossa ja kaukoissa tämä oli melko ennenkuulumatonta!

Olin varma, ettei pisteemme riittäisi varsinkaan ykköstulokseen, eikä varmaan kakkoseenkaan. Kun näin tuloksemme, oli hämmennys melkoinen sillä olimme saaneet juuri ja juuri kasaan ykköstulokseen vaadittava minimipistemäärä, 160. Eli viikon aikana onnistuimme saamaan itsellemme kaksi alokasluokan ykköstulosta, ihmeellistä kyllä! Loppujen lopuksi ykköstuloksia saatiin alokasluokassa neljä ja näin ollen sijoituksemme oli kymmenestä koirakosta neljäs. Tuomari Katja Rautiaisen linja oli mielestäni suhteellisen tiukka mutta hän oli kuitenkin tuomarina mukava ja reilu. Kaikki ykköstulokset mahtuivat kuitekin 160 ja 171,5 pisteen väliin.

Kokeen jälkeen oli olotilani parempi. Jälkikäteen ajateltuna se haistelukaan ei ollut ehkä niin häiritsevän runsasta kuin itse kehässä sinä hetkenä tuntui. Selviydyimme nyt kuitenkin jo toisesta kokeestamme, johon vieläpä lähdimme varsin järjettömästi heti ensimmäisen perään. Olen nyt vain iloinen, että sain tsempattua meidät edes selviämään kaikista liikkeistä, vaikkei fiilis kehässä ollut todellakaan paras mahdollinen.

Nyt joululoman alkaessa meillä on hyvä sauma jäädä pitkälle tokotauolle. Lukuunottamatta heti tammikuun alussa järjestettävää möllitokoa, emme aio treenata emmekä varsinkaan kisata ainakaan seuraavaan... moneen moneen viikkoon. Olemme taukomme ansainneet! Seuraavaan kokeeseen on jo tavoitteet kuitenkin asetettu: Ohjaaja tilanteen tasalle ja Pieksämäen mainio fiilis takaisin!

1 kommentti:

  1. Hienoa, että just ja just riitti ykköstulokseen! Meillä on kans aikoinaan ollut tuota ongelmaa, että vaatii kokeessa kaksoiskäskyn aina liikkeen päättävään toimintoon (useimmiten sivulletulo tai istumaan nouseminen). Pohdittiin treeniryhmän kanssa sitten sitä ja todettiin, että ha, syyhän on aivan yksinkertainen. Treeneissä liikkeet on aina palkattu siitä viimeistä toimintoa edellisestä. Esim. liikkeestä maahanmenossa palkattu maahan, jotta se pysyis sielä. Me kuitenkin vaihdettiin niin, että treeneissäkään ei ikinä jätetä liikettä kesken, jos treenataan kokonaisempaa liikettä, mikä on sopinut meille erinomaisesti.

    Kaukoissakin oli ongelmaa just istumaan nousemisen kanssa. Sitä korjattiin niin, että kaukot loppuivat aina istumiseen ja istumisesta sai aina palkan. Aluks vaan maahan-istu, mutta myöhemmin myös maahan-istu-maahan-istu. Maahan on vahvempi tällä, joten se, että palkka tulee aina vain istumisesta, ei oo tällä vaikuttanut mitenkään negatiivisesti. Toki voi tehä esim. niin, et vaikka 70% kerroista palkkaa istumisesta ja 30% maasta, jos tuntuu, että istumisesta palkkaaminen vaikuttaa niin, että ei mee sit enää maahan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)