maanantai 8. syyskuuta 2014

Kevyet hakutreenit

Kuva: Ilona K.

Tänään päästiin yli viikon tauon jälkeen hakumetsään normaalin treeniporukkamme kanssa. Lennun ja minun viikonloppu kului collieiden koulutusviikonlopussa, joten päätin tehdä teinille kevyemmän treenin. Lennulle otettiin neljä löytöä.

Näytin Lennulle ensimmäisen ja toisen maalimiehen lähtevän kohti etukulmia. Tämän jälkeen siirryimme Lennun kanssa kauemmaksi maalimiesten painuessa piiloihinsa. Tästä lähetys ensin vasemmalle puolelle. Vaikka luulin Lennun olevan kovinkin väsynyt koulutusputkesta, se lähti pistolle kuin tykin suusta ja maalimies löytyikin hienosti. Ilmaisu toimi myös hyvin. Seuraavaksi tehtiinkin niin, että Lennu sai nähdä maalimiehen lähtevän etenemään sivulinjaa eteenpäin kun me taas lähdimme keskilinjalle. 

Lähetin Lennun toiselle puolelle, jossa maasto poikkesi tavanomaisesta kangasmetsästä melko paljon. Maasto oli pusikkoista ja melko täynnä pieniä kuusia. Lennu taisi hetkeksi hämääntyä oudosta maastosta ja kääntyi, noin viisi metriä edettyään se kääntyi jyrkästi oikealle ja juoksi noin viisi metriä siihen suuntaan. Korjasi kuitenkin hienosti ja palasi takaisin omia jälkiään ja lähti pistolle. Eteni tämän jälkeen virtaviivaisesti maalimiehelle, jonka luona oli päästänyt jotain epämääräistä ääntä ennen haukkumista.

Kolmas maalimies oli siis ensimmäiseltä löydöltä siirtynyt eteenpäin ja lähetin Lennun tälle pistolle ilman apuja. Keskilinjalta maasto kohosi tässä kohtaa melko jyrkästi ylöspäin, joten en nähnyt Lennun työskentelyä kunnolla. Maalimies kuitenkin löytyi sekä ilmaistiin ja hän osasi kertoa, että Lennu oli tehnyt todella hienon laatikon! Jee, tästä se meidän laatikkotyöskentelykin taitaa pikkuhiljaa lähteä!

Neljäs maalimies olikin sitten puolipakeneva loppuhipatus, eli hän oli piilossa noin parissa kymmenessä metrissä ja lähti Lennun lähdettyä rallattelemaan syvemmälle. Siellä sitten iltaruoka palkaksi hienosti hoidetusta työstä Lennulle. Loistavasti se klaarasi treenit jälleen kerran. Väsymys näkyi ainoastaan siinä, että se oli epätyypillisen hiljainen odottaessaan omaa vuoroaan autossa. Harjoiteltavia asioita olisi nyt ehkä kontrollin harjoittelu, jotta jossain vaiheessa voidaan luopua liinasta maalimieheltä keskilinjalle palattaessa (tällä hetkellä Lennu on kolmen metrin liinassa, koska se on niin täpinöissään, ettei sitä näkyisi kovin usein jos se vapaana saisi liihottaa) sekä tyhjien pistojen lisääminen pikkuhiljaa treeneihin.

2 kommenttia:

  1. Vautsi teillähän menee jo hienosti! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ollaan kyllä edistytty aika huimaa vauhtia, mutta samalla tosi tasaisen varmasti. :) Ja mikäs siinä on edetessä kun molemmilla on niin hurjan hauskaa!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)