keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Tavarapostaus!

Sehän on vallan siisti! Voitte vain kuvitella miltä se näytti ennen siivoamista...

Tuumailin viime viikonloppuna Lennun tavarakaappia siivotessani, että nyt voisi olla otollinen aika tavarapostaukselle. Edellisestä onkin vierähtänyt jo tovi ja tavarat ovat hyvin pitkälti vaihtuneet, kiitos pentuaikojen hammastelun. Ihmeellisen vähän tuota tavaraa on loppujen lopuksi kertynyt, varmaankin opiskeluaikojen tiukan budjetoinnin ansiosta. Postauksen ulkopuolelle jäivät ainakin suurin osa hoitotarvikkeista (shampoot yms.) sekä nykyinen kevythäkki.

ULKOILUHurtan viilennystakin hommasin viime kesänä helteitä varten ja se todettiinkin oikein hyväksi ostokseksi! Hurtan toppamantteli taas oli alennusmyyntiheräteostos viime keväänä ja tällä hetkellä se on käytössä niin lenkeillä kuin treeneissä vuoroa odotellessa. BOTtia odotellessa...


Pentuaikojen ulkoilutarvikkeisiin kuuluivat punaiset Top-Caniksen valjaat, jotka eivät loppujen lopuksi oikein Lennulle sopineet sekä Rukan sininen panta ja ohut, turkoosi hihna. Nämä odottelevat pikkusiskon saapumista taloon. ;)


Tällä hetkellä käytössä on kaksi pantaa: Musta nahkapanta (edellinen kävi kuitenkin pieneksi ja möin sen eteenpäin tammikuussa) perusulkoiluun sekä Rukan pistolukkopanta, joka on käytössä agilityssä ja väliaikaisesti myös tokossa, kun onnistuin hävittämään Lennun ketjupannan enkä ole saanut aikaiseksi ostaa uutta.


Lennun tällä hetkellä ainoat valjaat ovat käytössä haussa sekä esineruutua tehdessä ja juoksulenkeillä.


Fleecehihna on käytössä agilityssä ja sillä saa tarvittaessa palkattua Lennun oikein kätevästi. Nahkahihnaa rakastan suuresti ja se onkin nahkapannan parina perusulkoilussa. Keltaisen 3-metrisen grippiliinan ostin viime kesänä alennusmyynnistä ja se on ollut käytössä lähinnä hakutreeneissä. Nyt olen miettinyt sen pätkäisemistä metrin mittaan, jotta siitä saisi mukavan pituisen tokoliinan.


Ulkoiluun liittyy olennaisesti myös turvallisuustuotteet. Lennulla on käytössä Rukan heijastinliivi sekä Orbilocin vihreä valo. Minulle taas on pimeällä lenkkeillessä käytössä Hurtan keltainen treeniliivi, joka toimittaa heijastinliivin virkaa. Tuo liivi olikin todellinen löytö, olin etsinyt pitkään itselleni heijastinliiviä ja hämmästellyt niiden törkeitä (20-30 euroa) hintoja, kunnes löysin Jyväskylän näyttelystä kyseisen liivin 15 eurolla! Lisäksi meiltä löytyy kuonokoppa, sillä viime kesänä Lennu katsoi tarpeelliseksi pistellä suihinsa vaikka sun mitä vapaana ollessaan. Nyt talvella ongelmaa ei ole ollut, katsotaan kuinka ensi kesänä käy.

HARRASTUKSET


Treeneissä käytössä on tietenkin nahkan kuvalla varustettu treeniliivini sekä välillä myös alaosaston pipo. Teinivuosina ostettu (angstinen musta) Fjällrävenin reppu sai uuden elämän treenireppuna.


Tokotarvikkeet ovat minulla varsin vähäiset: Ohjatun noudon kapula (koska se oli halvin vaihtoehto, edelleenkään en ole saanut aikaiseksi ostaa oikeaa puukapulaa), metallikapula sekä naksutin.


Treeneissä käytän yleensä näitä kolmea leikkiessäni Lennun kanssa. Eli vasemmalta litteä nahkapatukka, johon saa namin sisälle, lampaankarvapatukka sekä vanha, reikäinen villasukkani.


Näyttelyhihnoja onkin sitten kertynyt enemmän kuin tarve vaatii! Vasemmalla on netistä tilattu Lennun aivan ensimmäinen näyttelyhihna, joka ei ollutkaan minun makuuni ja se olikin käytössä ainoastaan Kouvolan pentunäyttelyssä. Oikealla oleva nahkahihna on tällä hetkellä ainoa käytössä oleva näyttelyhihna. Ostin sen joulukuussa messarista ja olen ollut siihen äärimmäisen tyytyväinen.


Snakeketjun ostin Kouvolan pentunäyttelystä ja siihen tarvitsin tietenkin sopivan hihnan. Löysin netistä alennusmyynnistä kuvassa oikealla näkyvän hihnan ja se oli viime vuonna muutamaan kertaan käytössä. Vasemman puoleisen hihnan saimme palkinnoksi Jyväskylän sivuerikoisnäyttelystä. En vain koe itseäni kovin blingbling-ihmiseksi ja nämä hihnat joutuivatkin väistymään ihanan simppelin nahkahihnan tieltä.Sekalaisiin harrastustarvikkeisiin kuuluvat näyttelyitä varten ostettu namipussi sekä numerolapunpidike, kosketusalustana toimiva hiirimatto sekä palveluskoiraliivit. Hakutreeneissä on toki käytössä ties minkälaista purnukkaa ja esineruutuesineitäkin on kertynyt jonkin verran, mutta niitä tuskin kukaan haluaa esiteltävän.

LELUT


Lennun pentuajoista säilyneet pehmolelut ovat nykyään melko vähäisessä käytössä. Silloin tällöin tuo innostuu näitä kyllä mutustelemaan.


Narulelut ovat itsetehtyjä ja siltä ne kyllä näyttävätkin, varsinkin Lennun käsittelyn jälkeen. Lennun mielestä on parasta yrittää purkaa narulelujen narut... Vaalea patukan ostin kokeilumielessä Biltemasta parilla eurolla. Totesin, että patukat sopivat meille ihan hyvin, mutta tuon patukan materiaali on liian liukasta, sillä ei oikein repimisleikit onnistu. Dummy osoittautui mainioksi kesän vesileikeissä, mutta Lennu tykkää siitä vähän liiankin kanssa, kun dummyn kanssa olisi paljon kivempi rallatella kuin palauttaa sitä minulle.


Kaikenlaiset karvalelut ovat Lennun mielestä parhautta! Vasemmalla oleva narulelu on Sannilta saatu, kiitos siitä! ;) Nuo karvakasat olivat viime viikolla testissä treenien palkkausleluina ja ne toimivatkin yhdessä kahden lelun leikkinä oikein hyvin. Yksinään niiden käyttö ei oikein onnistu, sillä näistäkin Lennu tykkää hieman turhan paljon.


Hussen punaiset frisbeet (meiltä löytyy kaksi) ovat aivan huippuja ja hintalaatusuhteeltaan loistavia (maksoivat pari euroa kappale)! Pehmeä frisbee on koiralle miellyttävä ja sen saa helposti mahtumaan vaikkapa takin taskuun taittelemalla sitä pienemmäksi. Narupallo on frisbeen ohella käytössä satunnaisesti lenkeillä. Kongit olivat kovassa käytössä Lennun pentuaikoina, mutta nykyään eivät juurikaan. Oranssit pallot ovat olleet käytössä kahden lelun leikeissä, etenkin ilmaisutreeneissä.

Ostoslistalla meillä on ainakin:
 • dobopallo
 • puinen noutokapula
 • BOT
 • huskyvaljaat
 • oma vetoliina ja -vyö (tällä hetkellä käytössä kaverilta lainatut vermeet)

Viimeiseksi saatte vielä kuvan Lennun pedistä käytössä, on se vaan viisas koira:

Tätä kuvaa ei muuten ole lavastettu!

4 kommenttia:

 1. Miten ihana peti Lennulla onkaan! Haaveilen, josko saisin tehtyä Mainin petiin uudet päälliset. Ois vähän siistimpi kuin tuo nykyinen ruskea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain! Itse asiassa sekin on alennusmyyntilöytö! Taitaa meillä olla kaikki isommat ostokset alennusmyynneistä ostettu. :D Semmoinen peti olisi kyllä kätevä, johon voisi itse tehdä (helposti) uudet päälliset! Saisi kivasti muunneltua sitä lookkia!

   Poista
 2. Makeita värejä Lennun tarvikkeissa! Turkoosi uppoaisi meillekin :D Hyvä löytö kyllä tuo Hurtan liivi, ostin omani silloin.. joskus puoleen hintaan Mustin ja Mirrin nettikaupasta ja taisi maksaa 50 € silloin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, turkoosi on kyllä meijän väri. ;) Se on yksi miun lempiväreistä ja miusta se käy aivan ihanasti soopelille koiralle, joten sitä on tullut vähän hamstrattua. :D Oli se kyllä ja tosiaan kun ihan perus lenkkeilyheijastinliiviksi sen sitten ostin. Löytyipähän heijastinliivi, jossa on taskut nameille, kätevää!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)