keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Missio HMT (Hyvän Mielen Toko)

Hyvän mielen lassiet

Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää teitä kaikista niistä kommenteista ja tsempeistä, jotka edelliseen kirjoitukseeni sain. Aina välillä tuollaisten vähemmän positiivisten kirjoitusten julkaiseminen vähän mietityttää, puhumattakaan kahden ja kolmen välillä yöllä kirjoitetuista avautumisista, sillä välillä on vaikeaa myöntää, ettei kaikki mene aina hyvin. Olen kuitenkin koko ajan ollut sitä mieltä, että haluan tuoda blogissani esille niin ne hyvät kuin huonotkin hetket, antaakseni mahdollisimman rehellisen ja todellisen kuvan meistä ja meidän tilanteesta. Lisäksi tämä blogi toimii myös eräänlaisena päiväkirjana itselleni, jota toivottavasti voin vuosien päästä huvittuneena myhäillen lukea ja näin ollen on tärkeää dokumentoida myös ne koiraharrastamisen ikävämmät puolet. Avautumisessa parasta on ehkä kuitenkin se vertaistuki, jota asioiden myöntämisen ja pohtimisen myötä saa. Suuri kiitos siitä!

Tänään lähdimme aamulla hallille vapaavuorolle pitämään hauskaa. Ajatuksenani oli leikkiä paljon ja ottaa muutaman perusasennon ja palkata kontaktista. Eli jotain todella helppoa. Lisäksi otin mukaan noutokapulan, sillä kapulanpito/nouto on ainoa tokoliike, josta tiedän Lennun varmasti pitävän. Treeni meni kaikin puolin todella hyvin. Leikimme todella paljon, enemmän kuin treeneissä normaalisti ja Lennu leikkikin hienosti! Varmaan itse tulee aliarvioitua tuon koiran leikkikestävyyttä, kun se on niin pitkään ollut vähän hiimailevampaa sorttia mitä leikkimiseen tulee. Mutta tänään oli leikistä hiimailu kaukana ja molemmille meinasi käydä kunnon päälle näin rankka leikkiminen! Teimme kolme aivan lyhyen lyhyttä (ehkä minuutin, kaksi kestäviä) pätkää, joista kahdella tehtiin perusasentoa ja viimeisellä hupsuteltiin kapulan kanssa. On tosi kivaa nähdä, kuinka Lennu pitää kapulaan liittyvistä harjoituksista, jotain ollaan sentään tehty oikein!

Itselle jäi treenistä todella hyvä mieli ja toivottavasti myös koiralle. Tällaisia treenejä olisikin tarkoitus jatkaa nyt jonkun aikaa, että saadaan kiinni oikeanlaisesta treenausmielentilasta. Eli sekä vapaavuoroilla että yhteisissä treeneissä kovasti leikkimistä ja todella helppoja juttuja, siitä sitten pikkuhiljaa ehkä kasvattamaan vaatimustasoa ainakin keskenämme treenatessa. Kyllä se tästä, kunhan itse muistaa pakata myös sen positiivisen asenteen mukaan treenireppuun.

Hyvä treeni, parempi mieli!

2 kommenttia:

 1. Miten te leikitte? :) Sun pitää oikeesti laittaa vireoooo!
  Kannattaa tosiaan tehdä paljon leikkitreenejä ja vaikka tyyliin kerta viikkoon hinkkaustreeni, namien kanssa jossa tietty alku ja loppuleikit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin monipuolisesti! Välillä vedellään lelua, välillä saa hakea, välillä juostaan yhessä täysiä hallia ympäri. :D Yritän ens kerralla muistaa videoida, itse asiassa tänään jo meinasin, mutta kameran akku olikin finito.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)