maanantai 4. elokuuta 2014

Hakutreenit 4.8.


Kävimme lauantaina treenaamassa hakua varsin erilaisella porukalla kuin normaalisti, mutta rankka viikonloppu on tehnyt tehtävänsä ja vienyt minulta yksityiskohdat noista treeneistä, joten ne jääköön kertomatta. Lennulle otettiin kuusi löytöä ja treenit menivät muistaakseni ihan mukavasti.

Tänään meillä oli treeneissä kaksi minulle aiemmin tuntematonta treenaajaa sekä yksi vakiotreenikaveri. Lennulle saatiin siis jälleen mukavasti vieraita maalimiehiä. Maasto oli todella mäkinen ja tämä näkyi parinkin koiran suorituksissa. Otimme Lennulle kolme löytöä, kaksi ensimmäistä otettiin niin, että he lähtivät yhtä aikaa etukulmiin piiloihin, niin että Lennu näki heidän lähtevän (palkkojen kanssa), minkä jälkeen vein Lennun pois hetkeksi.

Ensimmäiselle maalimiehelle lähetys oli vaikea. Lennu lukitsi katseensa jonnekin aivan muualle (vasemmalle alamäkeen) kuin lähetyssuuntaan ja vaikka mitä tein (ohjasin namilla oikeaan suuntaan, otin askeleita eteenpäin yms.) se vain tuijotti vasemmalle. Pyysimme tässä vaiheessa maalimieheltä ääniavun, mutta äänikin kantautui meille vasemmalta montun kautta. Lopulta pyysimme maalimieheltä haamutuksen ja tämän jälkeen lähetys ja löytö onnistuivat.

Toinen maalimies on ollut tällaisissa mielikuva-harjoituksissa ollut yleensä selkeästi ensimmäistä vaikeampi. Se tuntuu aina unohtavan, että toisellakin puolella on vielä ukko metsässä ja lähetys on pitänyt aina uusia näissä harjoituksissa. Tällä kertaa Lennu lähti kuitenkin hienosti ja vauhdilla jo ensimmäisellä lähetyksellä, kiersi kylläkin hieman hassusti, sai hajun ja kääntyi takaisin kulmaa kohti, mistä maalimies löytyikin.

Kolmas maalimies oli puun takana noin 30 metrissä odottelemassa. Lähetys oli jälleen hieman hankala, sillä katse oli jälleen vasemmalla, mutta sujui kuitenkin paremmin kuin ensimmäiselle pistolle. Lähti kylläkin ravilla, mutta taisi kuitenkin lisätä vauhtia hetken edettyään. Tässä vaiheessa maalimies lähtikin hipattelemaan Lennua syvemmälle ja sieltä sitten herra saikin iltaruuan naamaan vähän haukuttuaan.

Kaiken kaikkiaan treenit menivät mielestäni todella mukavasti! Yllättävän hyvin Lennu lähti periaatteessa ilman apuja maalimiehiä etsimään ja haukkumisessa ei ole kyllä minkäänlaista ongelmaa (ainakaan minun näkövinkkelistäni) edes vieraiden maalimiehien kanssa. Nyt vaan suoria pistoja treenaamaan ja maalimiehet kunnolla piiloon, että Lennun täytyy käyttää nenäänsä molaria etsiessään! Ostin itselleni treenipäiväkirjan, johon olisi tarkoitus kirjoittaa lyhyesti sekä toko- että hakutreenejä, jotta pysyisi itsekin paremmin kärryillä siitä, mitä on tekemässä ja mitä pitäisi olla tekemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)