maanantai 18. elokuuta 2014

Mahtavat hakutreenit!


Tänään treeneissä olikin paikalla vain kaksi meidän ryhmästämme (meidän lisäksi). Lennu pääsi treenailemaan ensimmäiseksi ja sille otettiin neljä löytöä. Kaksi ensimmäistä tehtiin mielikuvana niin, että näytimme Lennulle ensin yhden haamun ja sitten toiselta puolelta toisen. Tämän jälkeen vein Lennun vähäksi aikaa kauemmas. Lähetin Lennun ensiksi sille maalimiehelle, jonka haamun Lennu viimeksi näki. Lennu ei epäröinyt lähetyksessä lainkaan ja teki melko suoran piston. Jostain syystä (maalimiehenä treenikaveri, joka ei ole vähään aikaan ollut treeneissä) Lennun ilmaisu oli vähän epämääräinen, ulinaa ja lyhyttä sarjaa.

Toiselle maalimiehelle Lennu lähti aivan yhtä innokkaasti (tässä on selkeästi tapahtunut edistystä!), mutta pisto ei ollut aivan yhtä suora. Maasto oli tällä puolella keskilinjaa ensin todella pusikkoinen ja sitten melko avoin ja tuolla aukeammalla alueella pyöri tuuli varsin voimakkaasti, mikä olikin ilmeisesti syynä Lennun hyörimiseen. Lennu kuitenkin kuulemma sai hajun ja löysi maalimiehen nenällään, minkä jälkeen se haukkui hyvän sarjan.

Kolmas lähetys tehtiin pimeänä, eli ilman minkäänlaisia apuja maalimieheltä. Ja Lennuhan lähti! Ja teki varmaan suorimman pistonsa ikinä. Pisto oli niin suora, että se hyppäsi (ainakin osittain) maalimiehen yli, eteni ehkä pari metriä, sai ilmeisesti hajun päästä kiinni ja teki täyskäännöksen. Se ilmaisi maalimiehen heti ja paljon paremmin kuin ensimmäisellä löydöllä. Se oli aivan HUIPPU!

Neljännellä Lennulle annettiin ääniapu. Jälleen kävi samalla tavalla kuin toisella, eli tuuli pyöritti hajuja ja näin myös Lennua, mutta hienosti herra työskenteli ja löysi maalimiehen. Se teki myös todella pitkän ilmaisun hienona sarjana, joten tyytyväinen sai olla myös sillä saralla. Treenit menivät oikeastaan kaikin puolin aivan nappiin, ihan mahtavaa!

Treenikaverimme, joka ei ole hetkeen ollut kanssamme treeneissä, totesi, että meillehän pitää alkaa tekemällä tekemään ongelmia kun nyt menee niin hyvin, että Lennusta leivotaan käyttövalio ihan heittämällä. Siitä en tiedä, mutta on huippua kun koira toimii ja siitä näkee, että sillä on hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)