sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Viikon treenit


Tuuminpa tässä päivänä muutamana, että voisi olla melko lailla hyvä idea kirjoitella aina viikon päätteeksi kooste sen viikon treeneistä. Saa nähdä miten pitkään muistan näin tehdä, mutta yritetään!

Maanantaina treenasimme hakua viiden piston verran. Tuulta ei ollut nimeksikään ja alueella oli mitä ilmeisesti ulkoilutettu (juoksuista) narttua, sen verran kovasti tuntuivat uroskoirat reagoivan mysteerisiin hajuihin radalla. Ilmaisu oli tänään erityisen katkonaista, Lennulla oli nenä aivan pystysuorassa hajujen perässä siinä maalimiehen vieressä istuessa. Muuten työskenteli hyvin ja erityisesti viimeinen pisto oli loistava!

Keskiviikkona lähdimme kentälle tottistelemaan ja sinne saapuessamme saatoin vain todeta kumpparien kotiin jättämisen olleen melkoinen virhe; vettä satoi niin järjettömästi, että olin muutamassa minuutissa läpimärkä. No, totesimme vain, että hyvä se on tällaisessakin säässä treenata ja ryhdyimme treenaamaan.

Seuruun liikkeellelähdöt olivat kivoja, kontakti pysyi hyvin ja kestoakin saatiin mukavasti, hyvä Löö! Noudossa pyrittiin saamaan vauhtia palautuksiin ja sitä saatiinkin koiraa hetsaamalla. Vauhti kapulalle on hyvä ja kapula nousee oikein nätisti. Vielä kun saadaan palautus kuntoon, niin voilá! Liikkeestä maahanmenoja halusin tehdä ihan vain testatakseni kuinka hyvin Lennu suostuu maahan menemään märällä kelillä. Hyvin meni, tähän vaan tehotreeniä niin olisi varmaan piankin hyvällä mallilla.

Viimeiseksi tehtiin luoksetulo ja se olikin... aikamoinen. Jätin Lennun istumaan ja lähdin itse kävelemään. Kun käännyin takaisin koiraan päin, se katseli taaksensa parkkipaikalle, jossa treenikaverini puhui tuttavansa kanssa. Lennun viimein katsoessa minua, kutsuin sen. Hienosti tuli, hyvällä vauhdilla ja suoraan eteen. Palkkasin ja vapautin ja mitä tekee Lennu? Lähtee juoksemaan täysillä kohti parkkipaikkaa. Karjaisin ja lähdin itse juoksemaan päinvastaiseen suuntaan ja sainkin pian Lennun seurakseni... Täytyy sanoa, että ihan huipusti ollaan saatu lisää asennetta tottisteluun, mutta vielä jos joskus sen asenteen saisi tasolle "mitäs seuraavaksi tehtäisiin" tältä nykyiseltä "vapaa on yhtä kuin juokse etsimään jotain kivempaa tekemistä" -tasolta, niin olisin aika superhyperonnellinen ihminen!

Torstaina kävimme jälleen hakumetsässä, tällä kertaa heti aamupäivästä. Maasto oli todella tasaista ja näkyvyys radalla äärimmäisen hyvä. Ainoa ongelma oli tuuli, joka pyöri aivan miten sattuu vaihtaen suuntaansa täysin yllättäen ja pyöritellen hajuja sikinsokin. Teimme kuutisen pistoa (toisin sanoen, en enää muista kuinka monta) ja Lennu käytti jälleen erinomaisesti nenäänsä, hakeutuen tuulen alapuolelle. Harmi vain, että tuulen alapuolelle hakeutuminen tarkoitti tällä kertaa, jälleen, taaksepäin työskentelyä suurimmalla osalla pistoista. Tulevissa treeneissä täytyy siis varmistaa, että tuuli on meidän puolellamme ja saamme vahvistettua suoraa pistoa sekä eteenpäin työskentelyä. Viimeinen pisto oli jälleen tosi hyvä. Olen sanonut tämän jo monen monta kertaa, mutta on kyllä todella jännää ja mielenkiintoista nähdä kuinka pitkälle tänä kesänä tämän lajin parissa etenemme. Ainakin motivaatio on kohdillaan!

Perjantaina ei treenattu lainkaan, mutta Lennu pääsi pitkästä aikaa hierottavaksi. Koko pitkän työpäiväni ajan kotona loikoilleena Lennu ei ollut erityisen maltillisella päällä ja osoittautui erittäin kärsimättömäksi asiakkaaksi. Hieronta saatiin kuitenkin suoritettua ja (ala)selästä löytyneet jumit pehmitettyä. Muuten Lennu olikin kuulemma oikein hyvässä kuosissa, huippua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)