tiistai 22. heinäkuuta 2014

Hakutreenit 21.7.

Kuva: Laura P.

Tänään hakutreeneissä harjoiteltiin pitkälti samalla tavalla kuin eilenkin. Eli melko helppoja haamutuksia Lennulle, tosin maalimiehet olivat syvemmällä kuin eilen, ja siitä sitten useammasta haukusta palkkaus. Lennulle tehtiin yhteensä kuusi lähetystä, jotka olivat jälleen kerran tarkassa syynissä. Lennu ei millään malttanut keskittyä mihinkään mitä minä sanoin vaan tuijotti silmä tarkkana maalimiestä. Sen istumaan saaminen oli todella vaikeaa, joten parin vähän vaikean lähetyksen jälkeen treenikaveri vähän kyseenalaisti, että tarvitseeko sen oikeasti istuakaan jos se ei vielä tämmöisessä "korkeaviettisessä" tilanteessa kykene keskittymään muuhun kuin maalimiehelle lähtemiseen. Kokeessahan koiran ei ole mikään pakko istua lähetyksessä, sen pitää vain olla hallinnassa. Seuraavilla lähetyksillä annoin Lennun sitten seisoa sivullani, mutta lähetin sen vasta kun se oli rauhassa ja keskittyi varmasti siihen mitä oli tekemässä. 

Muutamaan otteeseen teimme varta vasten niin, että Lennulle näytettiin haamu, mutta en lähettänyt sitä kuin vasta keskusteltuamme keskilinjalla olleen treenikaverin kanssa. Pikkuhiljaa voisi alkaa kuulemma tehdä myös niin, että maalimiehet haamuttaisivat molemmilta puolilta ja sitten Lennu lähetetään ensin toiselle ja sitten toiselle puolelle.

Itse haukut menivät Lennulta aika lailla hienosti! Se taisi haukkua jo jotain yhdeksänkin sarjaa muutamaan otteeseen. Kahdella ensimmäisellä kerralla se oli kuitenkin käynyt vähän pusuttelemassa maalimiehiä ennen kuin ilmaisi heidät. Eli tällä viikolla meidän pitää ottaa tehotreeniin se, että minä pidän palkan kädenmitan päästä itsestäni (ja näin ollen toivottavasti myös koiran) ja haukutan sen niin, että se pysyy kauempana minusta. Yritetään kasvattaa tuosta otuksesta siivosti maalimiehellä käyttäytyvä koiruus, vaikkakin hienosti se jo viimeisillä kerroilla taisikin käydä maahan ja haukkui sieltä käsin.

Seuraavat maastotreenit ovatkin vasta viikon päästä maanantaina, tässä välissä taidamme treenata pariin kertaan tokoa ja tietenkin käydä uimassa sydämemme kyllyydestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)