maanantai 21. heinäkuuta 2014

Parit hakutreenit

Tämän hienon kuvan otti Laura P. (miun kameralla ;P)!

Tällä viikolla pääsimme taas hakutreenien makuun, kun ensiksi kävimme maanantaina treenaamassa ja sitten vielä tänään, uimareissun jälkeen. Lisää samaa hauskuutta on luvassa huomennakin! En muistanut kirjoittaa maanantain treeneistä omaa tekstiään ja nyt tuntuu, etten todellakaan enää muista mitä niissä edes tapahtui, mutta yritetään!

Otimme maanantain treenissä Lennulle kuusi pistoa, muistaakseni sekä haamuilla että äänillä. Tarkoituksena oli vahvistaa Lennulle syviä pistoja. Ensimmäistä kertaa sillä oli myös yksi 'pimeä' lähetys eli Lennu ei saanut mitään apuja maalimieheltä, mutta kun se oli edennyt lähetyksen jälkeen vähäsen maalimies ilmaantui puun takaa ja innosti Lennun ottamaan sen kiinni. Sieltä sitten iltaruoka naamaan ja koira autoon. Muuten treeni meni hienosti, mutta yhtä maalimiestä se ei meinannut millään löytää. Kolmas lähetys sanoi toden ja sieltä sekin maalimies löytyi. Minä sain kommenttia siitä, kuinka lähetän Lennun pistolle. Eli pikkuhiljaa pitäisi alkaa harjoittelemaan lähettämistä niin kuin sen tulen kokeessakin jossain tekemään eikä ihan miten sattuu.

Kun kaikki koirat oli treenattu, treenikaveri haukutti Lennun vielä autojen luona niin, että lähetin sen 'maalimiehelle' noin kymmenen metrin päähän. Hienosti haukkui suhteellisen vieraalle henkilölle!

Sunnuntain treeneissä Lennulla teemana oli ilmaisemisen siirtäminen metsään. Maalimiehet menivät helppoihin piiloihin (tyyliin puiden taakse) melko lähelle ja antoivat apuja haamuilla sekä äänillä. Pistoja tehtiin kuusi. Ensin palkattiin ihan muutamasta haukusta, mutta sen irrotessa hyvin haukkuja vaadittiin myöhemmin enemmänkin. Lennu sai paljon kehuja haukustaan ja siitä kuinka rohkeasti se käyttää ääntään maalimiehen kanssa, ei mitään ongelmaa siis tässä. Omistajaa tämä ei yllätä, ei sitten millään tavalla!

Kiinnitin nyt myös huomiota lähetykseen. Eli pyysin Lennun istumaan ja seisoin itse sen vieressä. En halunnut varsinaista sivulletuloa sotkea tähän, sillä Lennun keskittyessä maalimieheen ja ihanliiankivaanhakuiluun, ei se meinannut malttaa keskittyä toteuttamaan edes sellaista yksinkertaista käskyä kuin istu. Alkuun se ei kiinnittänyt miun käskyihin mitään huomiota, tuijotteli vaan metsään ja lopulta sitten haukkui miulle kun vaadin siltä istumista ennen kuin se pääsi huitelemaan. Kahdella viimeisellä lähetyksellä alkoi kuitenkin raksuttamaan herralla, että eihän sinne metsään taidakaan päästä jos ei ensin istu nätisti ja odota käskyä. Hyvin se malttaa istua ja kuunnella käskyn, kun sen ensin vain saa tottelemaan sitä istu-käskyä. 

Treeneistä jäi kyllä tosi hyvä fiilis ja treenimotivaatio haun suhteen on kyllä tällä hetkellä sekä Lennulla että minulla ihan huipussaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)