torstai 16. lokakuuta 2014

Agilityn alkeet III

Kuvat: Ilona K. (Ehkä huomenna saisi otettua itsekin uusia kuvia...)

Lennu on ollut tänään kotiin tultuani aivan mahdottoman hyperaktiivinen ja energinen, liekö teinillä syksyä rinnassa vai mitä! Yritäpä täällä lukea tenttiin kun koira kipittää luokse milloin mikäkin esine suussaan. Suosittelen opettamaan koirallenne esineruutua jos haluatte, että koiranne tuo teille kotona aivan pyytämättä mitä ihmeellisimpiä tavaroita (joita ette tiedä omaavanne) jatkuvalla syötöllä... Parasta on se, ettet voi edes kieltää toista, vaan joka kerralla kiität sitä kauniisti rikkinäisestä ponnarista, otsalampun ohjevihkosesta ja ovistopperista, jonka koirasi on sinulle työllä ja vaivalla jostain kaivanut. Onneksi illalla pääsimme hallille agilityn pariin, niin sai nuorukainen purkaa energiaansa ihan toivottuihin juttuihin.

Tällä kerralla paneuduimme 2on2offiin, joka on ollut kotiläksynä teoriakerrasta alkaen, sekä hyppy-putki-hyppy -suoraan. Lisäksi toisen koirakon suorittaessa hyppysuoraa, teki toinen koirakko toisella puolella kenttää joko lisää 2on2off-treeniä tai siivekkeen kiertoa.

2on2off on alkanut alkuvaikeuksien jälkeen sujua todella hyvin! Minähän aloin kasaamaan sitä Lennulle alusta asti sheippaamalla ja alku oli ehkä kamalinta ikinä. Sinnikkäästi yrittämällä alkoi tulosta kuitenkin tulla ja nyt oikea asento löytyy jo helposti. Viime viikolla vaihdoin alustan sohvatyynystä pesuvatiin, eikä tämä vaihto aiheuttanut sen kummempaa hämmennystä. Tänään siis otin pesuvadin mukaan hallille ja näytimme tämän hetkisen tilanteemme kouluttajalle. Lennu oli aluksi aivan hyper eikä hetkeen meinannut malttaa keskittyä, mutta kun saimme alle yhden onnistunen toiston löytyi keskittymiskyky ja homma alkoi luistaa oikein mallikkaasti. Ohjeeksi saimme vihjesanan liittämisen (tämän tiesinkin, mutta en osaa päättää mikä olisi hyvä vihje kun alkaa loppua sanat sanavarastosta!) sekä tämän jälkeen koiran lähettämisen 2on2offiin eri kulmista.

Suoraa aloimme tekemään ensin ainoastaan yhdistelmällä putki-hyppy, hypyt jälleen ilman rimoja. Saman tien siirryimme kuitenkin siihen, että jätin Lennun ensimmäisen hypyn taakse, etenin itse putken luo ja kutsuin koiraa. Siitä sitten koira putkeen ja toisen hypyn yli namialustalle. Yhtä ohjaajasta johtunutta putken ohitusta (ihan liian monta käskyä koiralle) lukuunottamatta Lennu teki kaiken todella hienosti! Otimme vielä lopuksi hyppy-mutkaputki -yhdistelmää, ei mitään ongelmaa tämänkään kanssa.

Teimme myös siivekkeen kiertoa eri kulmista ja Lennu tarjoaa sitä kyllä niin hienosti jo pidemmiltäkin etäisyyksiltä. Huippu Koiruus! Lennu on kyllä täyttänyt kaikki toiveeni monitoiminahkasta mennen tullen, se tarttuu jokaiseen tarjoamaani mahdollisuuteen ja ylittää kaikki odotukseni joka kerta. Ihana Lölö!

P.S. Mitäs tykkäätte uudesta ulkoasusta? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)