torstai 9. lokakuuta 2014

Rauniotreenit ja agilityn alkeet II

Kuvat: Ilona K.

Kiitos kaikille, jotka tokoahdistusavautumiseen kommenttinsa jättivät! Täällä kovasti pohditaan, mitä seuraamiselle oikein aletaan tehdä ja tänään aion vielä lukea kaikki kommentit ajatuksella ja vastailla niihin myös. Mutta nyt niihin treeneihin...

Keskiviikkona lähdettiin parin treenikaverin kanssa käymään raunioradalla. Lennulle otettiin viisi löytöä, joista ensimmäinen oli talon raunion keskellä. Lennu sai hajun nopeasti ja etsi todella rohkeasti ympäriinsä raunioilla. Painui hetken ulkopuolelta etsittyään "rakennuksen" sisälle ja meinasi kulkea onnensa ohi, mutta haistoi hyvin ja löysi maalimiehen. Haukkui kivasti.

Toinen maalimies oli sähkökelan sisällä. Lähetin Lennun ja se paineli melkeinpä suoraan maalimiehelle. Haukkui muutaman kerran epämääräisesti, piti hetken taukoa ja ilmaisi sitten kunnolla. Kolmas löytö otettiin päältä avattavaan puiseen hiekoituslaatikkoon. Jälleen Lennu löysi hienosti, mutta aloitti ilmaisun vähän kaukana maalimiehestä. Korjasi kuitenkin pian ja haukkui hienon sarjan! Tällaista piiloa Lennulla ei ole ennen ollut (laatikon reunat ovat selkeästi korkeammat kuin se itse, eikä maalimiestä näkynyt edes lopussa vaikka kansi olikin auki), joten pieni collie saattoi olla hiukkasen hämillään. 

Neljäs maalimies oli kaatuneessa roskiksessa, kansi jälleen auki. Jonkun aikaa Lennu haki hajua, mutta löysi sitten hienosti nenällä maalimiehen piilostaan. Haukkui jälleen kivan sarjan. Viimeinen löytö oli eräänlaisen muovikaaren alla. Hetken aikaa Lennulla meni jälleen hajua hakiessa, mutta hienosti paikansi maalimiehen jälleen nenää käyttäen. Tälläkin ilmaisu toimi tosi hyvin.

Raunioilla on kyllä kivaa! Lennu sai kehuja ilmaisustaan, sillä vain aina kestää hetki tuossa äänenavauksessa; parilla ensimmäisellä ukolla pitää vähän päästellä kummallisia ääniä, mutta lopuilla voi sitten haukkua kuin oikea hakukoira. Kimeällä colliehaukulla tosin, kuinkas muutenkaan. ;)


Tänään torstaina oli agilityn vuoro. Tällä kertaa kokeilimme ensimmäistä kertaa keppejä sekä treenasimme putki-hyppy-hyppy -suoraa ja siivekkeiden välistä menoa, eli samaa juttua kuin viimeksikin. Olimme Lennun kanssa suoritusvuorossa ensimmäisenä.

Ensimmäisenä harjoittelimme keppejä. Meillä oli käytössä verkot ja ohjurit, vaikkakin kujakepitkin olisivat olleet vaihtoehtona. Itse en tiedä asiasta tarpeeksi, jotta osaisin tällä hetkellä edes sanoa, millä tekniikalla haluaisin keppejä opettaa. Saa nähdä pitääkö meidän vielä vaihtaa tuota tekniikkaa, ensimmäinen kerta kepeillä ei ollut vakuuttavin... Lennu mm. törmäsi verkkoon ja törttöili muutenkin vähäsen tällä ensimmäisellä kierroksella. Onnistuneitakin keppejäkin saimme kyllä aikaiseksi, onneksi.

Toisella kierroksella teimme tosiaan putki-hyppy-hyppy (ilman rimoja) irtoamisharjoitusta. Ensin teimme niin, että lähetin Lennun suoralle putkelle, josta se sitten pinkoi ensimmäisen hypyn yli palkalle. Parin toiston jälkeen otettiin mukaan toinenkin hyppy, irtoamisessa ei minkäänlaisia vaikeuksia. Pian laitettiinkin putkea jo mutkalle ja mukaan putkelle lähetyksiä eri kulmista. Kaikki näistä meni ihan nappiin ja mie sain tosissani juosta, että pysyin edes joten kuten koiran perässä.

Kolmantena teimme viime kerralta tuttua juttua, eli siivekkeiden välien naksuttelua. Pari ensimmäistä kertaa autoin Lennua vähän kädellä, mutta sitten se jo tarjosikin itse siivekkeen kiertämistä. Pidensin myös välimatkaa siivekkeeseen ja edelleenkin kiertäminen onnistui mallikkaasti. Kotitreenit ovat selvästikin tuottaneet tulosta!

Kivaa oli jälleen ja huippu-uutisiakin saatiin: alkeiskurssin jälkeen pääsemme suoraan jatkokurssille ja siitä sitten pienryhmään, jos vaan halutaan, aika mahtavaa!

1 kommentti:

  1. Jee huippua! Mukava saada lisää suippiksia agilityn pariin ;)

    contactgame.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)