torstai 30. lokakuuta 2014

Agilityn alkeet V


Viime viikolla emme agilityyn päässeet autottomuuden vuoksi ja se näkyi vähän tämän päivän kerralla. Ei mennyt kaikki ihan putkeen, kirjaimellisesti. Tällä kertaa aiheena olivat puomi, rengas sekä persjättö.

Ensimmäiseksi teimme puomia. Lennu tarjosi kivasti ensiksi 2on2offia puomin päässä. Hyvin on mennyt oppi perille! Lähdimme harjoittelemaan puomia niin, että itse kävelin Lennun vasemmalla puolella ja kouluttaja oikealla tarjoten Lennulle nameja. No, sehän meni tietenkin siihen, että Lennu keskittyi ainoastaan nameihin ja tipahti puomin ylösmenolta pariinkin otteeseen. Onneksi se ei tuntunut siitä kauheasti välittävän, vaan suoritti puomin ihan suhteellisen sujuvasti. Viimeisellä toistolla jätettiin namit vähemmälle ja heti keskittyminen itse tehtävään parani. Siihen olikin hyvä lopettaa.

Seuraavaksi menimme renkaalle, jota emme olekaan aiemmin tehneet. Lennu oli aivan väkkäränä taas kiertämässä rengasta ja keksimässä kaikkea muuta mukavaa. Kun sen sai keskittymään, se malttoi hyvin odottaa renkaan edessä kiertäessäni itse toiselle puolelle ja kutsuessani sitä, se tuli hienosti renkaan läpi. Myöhemmin otimme rengasta vielä lisää. Tällä kertaa otin itse enemmän välimatkaa renkaaseen ja liitin mukaan rrrrrr-käskyn. Tähän saatiin hyviä ja keskittyneitä toistoja.

Viimeiseksi meille oli tehty viiden esteen rata hyppy-putki-hyppy-putki-hyppy ässän muodossa. Ensimmäisen putken jälkeen tuli tehdä persjättö. Lennu tekikin yllärin, eikä suostunut menemään mutkaputkea kokonaan vaan sujahti ulos samasta päästä kuin oli mennyt sisäänkin. Ei kun vain putkea suoristamaan ja sen ollessa loivalla kaarella lähetys pelkästään putkelle. Näin putki sujui ja aloimme taas asteittain viemään putkea alkuperäiseen asentoonsa. Nyt mutkakin oli Lennulle ihan ok ja uusi yritys "radan" tekemisestä saattoi alkaa. Hyvin meni myös radalla ja itsekin osasin jopa tehdä sen persjätön! Koko viiden esteen rataa emme päässeet tekemään putkiepisodin syötyä suurimman osan ajastamme, mutta saatiinpa muistuteltua herralle, etteivät mutkalla olevat putket sitä toki syö!

Ensi viikolla onkin viimeinen kerta alkeiskurssia, mutta onneksi alkeisjatkokurssi alkaa samantien, eli aksailu jatkuu ainakin sinne joulun alle asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)