perjantai 16. tammikuuta 2015

Agilityä uudessa ryhmässä, uudella hallilla


No, halli ei sinänsä ole uusi eikä edes meille uusi tuttavuus. Mutta tuolla hallilla olemme aiemmin käyneet tekemässä ainoastaan tokoa, joten siinä mielessä agility nimenomaan tällä hallilla oli hieman erilainen kokemus (mm. erilaisen pohjan vuoksi). Tiistaina alkoi siis meidän uusi agilityryhmämme ja minua jännitti etukäteen todella paljon. Kuulin nimittäin jo aikaisemmin, että muut ryhmäläiset ovat kisaavia/kisoihin tähtääviä ja koko ajatus hirvitti, sillä emmehän me ole mitään sinnepäinkään. Tai kisoihin tähtääviä kyllä, mutta emme ainakaan ihan lähiaikoina. No, tiistaina oli vain mentävä tulta päin! Ja meidän osalta treeni meni... No, sanotaanko niin, että taisimme tehdä melkoisen ensivaikutelman!

Tiistaina teemana olivat takaakierrot, eli asia, johon me emme ole koskaan aikaisemmin päässeet tutustumaan. Ja 18 esteen radasta me pääsimmekin tekemään kahta ensimmäistä. Sanomattakin on varmaan selvää, että koira oli hiukkasen hukassa ja omistaja vielä moninkertaisesti enemmän. Lennu mm. esitteli hienoja esteen kiertämisiä, koska Lennun logiikalla jos käsketään kiertämään niin voi aivan yhtä hyvin kiertää koko esteen, koska sillä tavalla ei tarvitse hypätä minkään asian yli! Ja sitten jos vielä päättää tämän kierroksen siihen, että menee kouluttajan jalkojen välistä niin voilá, missäs miun palkka on?! Saimme me tehtyä joitakin ihan järkeviäkin toistoja, onneksi. Mutta Lennu toki esitteli parhaita puoliaan mm. kiinnostumalla sata kertaa enemmän hallin lattiasta kuin tekemisestä, karkaamalla toisen koiran luokse ja murisemalla hurjana kun se ei ollukaan kaveri vaan ällöuros. No, ensi viikolla tsempataan!

Torstaina menimme sitten uudella tarmolla treenaamaan myöhäisillan agilityä Lauran ja Annan kanssa. Teemana tälläkin kertaa ne takaakierrot, lisäksi muistuttelimme Lennun mieleen puomin alastulokontakteja ja juostiin ympyrän muotoista rataa. Summa summarum, mie olen ihan tumpeloinen mitä ohjaamiseen tulee. Lennu tekee kyllä ihan kivasti kun osaan jotenkin sitä vaan ohjata (ei sinänsä yllättänyt). Takaakierroista saatiin tosi kivoja toistoja, mutta pitää muistaa aina treenata molempia puolia tasapuolisesti, kun pienen collien aivoissa muutos on kovin suuri jos vaihtaa esimerkiksi esteen puolta. 2on2off-treeniä pitää alkaa taas tekemään enemmänkin, on herralta päässyt vähän unohtumaan että mitäs siinä puomilla pitikään tehdä. Kaiken kaikkiaan meni paljon paremmin kuin tiistaina, vaikka miun lähinnä epätoivoista räpiköintiä muistuttavat ohjausyritykseni aiheuttivatkin melko lailla hilpeyttä. Mutta mitä voi odottaa kun alla on vasta todella vähän treenausta lajin parissa, kyllä me tästä kai kehitytään! Sitten joskus...

Huomenna Lennu pääseekin hoitoon bff-Bennyn luo kun mie suuntaan Kuopioon ja ylihuomenna korkataan vuoden 2015 näyttelykehät Ilomantsissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)