maanantai 19. tammikuuta 2015

Ilomantsi RN

Kehään valmistautumassa

Vuoden 2015 ensimmäinen näyttely takana ja samalla ensimmäinen näyttely, johon lähdin ajamaan suoraan kotoani. Kaikkiin muihin näyttelyihin olen lähtenyt jostain majapaikasta, ainoassakaan lähinäyttelyssä emme ole Ilomantsia ennen käyneet! Mukavaa vaihtelua siis tämäkin ja Ilomantsi oli melko positiivinen kokemus muutenkin. Kehät olisivat voineet ehkä olla hieman isommat ja nuo siniset matot olisivat voineet kiertää koko kehää (kehässä oli matto vain tuomarin pöydän luota vastakkaiseen kulmaan), mutta muuten olin varsin tyytyväinen järjestelyihin.

Kehä oli edellä aikataulusta ja hädin tuskin sain häkin kasattua sekä valmistauduttua kun tajusin että kehässä oli meitä edeltävän rodun edustaja ja kaverilta lainaamastani luettelosta näin, että se onkin rotunsa ainoa. Melko lentävä lähtö meinasi kehään tulla, mutta sitten kehäsihteeri huutelikin nahkapentua kehään. Naurahdin omalle unohdukselleni siihen malliin, että lähellä istuva pariskunta kysyi jännittääkö minua. Vastasin vain, että ihan älyttömän paljon, vaikka kyseessä on vain Ilomantsi. Viimeksi ollaan oltu kehässä messarissa, mutta tämähän meinasi jännittää melkeinpä enemmän kuin koko Voittaja! Nahkapentu ei ollut vielä paikalla, joten kehässä pidettiin edistävien aikataulujen vuoksi viiden minuutin tauko.

Nahkoja oli ilmottu Ilomantsiin kuusi, joista kaksi uroksia ja vieläpä junioriuroksia molemmat. Toinen junnuista oli trikkiuros, joka sai EH:n. Kun pääsimme Lennun kanssa yksilöarvosteluun, esiintyi se omana varmana itsenään. Lennu on kyllä aivan ihana, se on aina ollut niin varma tällaisissa tilanteissa. Ei paljon tarvitse huolehtia, että sattuuko se nyt malttamaan vaiko ei; Lennu ottaa kehäkettuilun hyvin vakavasti. Tuomari kirjoitutti melko pitkän arvostelun ja lopulta Lennu todettiin Erittäin Hyväksi. Kilpailuluokassa trikkiuros sijoittui ensimmäiseksi ja Lennu toiseksi, parasta urosta ei tänään siis valittu nahkoissa lainkaan. Jäimme seuraamaan kehää loppuun asti ja muiden rotujen arvostelua katsellessa alkoi pikkuhiljaa valjeta, että tänään tältä tuomarilta EH:hon sai olla äärimmäisen tyytyväinen. Arvostelu oli myös varsin mukava:

"Hyväkokoinen uros, oikeat rungon mittasuhteet, oikein sijoittuneet korvat, hieman syvä kallo-osa, kokoon sopiva raajaluusto, rintakehä saisi olla pidempi, oikeanlaatuinen karvapeite, hyvät ranteet ja käpälät, ylälinja saisi olla tiiviimpi liikkeessä, toivoisin lisää ulottuvuutta ja erityisesti keveyttä sivuliikkeisiin."
EH JUK2

Torstaina lähdetään kohti Viroa, ensi viikonloppuna riittää siis lisää jännitettävää näyttelyrintamalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)