lauantai 10. tammikuuta 2015

Tokotreenejä ja vuoden lassiepentu

Hieno kontakti... Kuvat: Josefina L.

Meistähän on tullut vallan ahkeria tokoilijoita! Ainakin tällä viikolla...

Tiistai kului miltei kokonaan valmistujaisjuhlissa, joten illalla lähdimme Lennun kanssa kilometrin päähän hallille vapaavuoroa hyödyntämään. Olin ajatellut, että Lennu saa ansaita oman iltaruokansa siellä vähän tokoilemalla. Ajatuksena oli tehdä paikkamakuu sekä kaukokäskyjä. Paikkamakuun ajattelin pitää lyhyenä, sillä sitä on tehty todella vähän missään muualla kuin kotona. Kas kummaa, tyhjä halli olikin odotettua pahempi häiriö Lennulle ja se nousi kerran istumaan siitäkin huolimatta, että aika oli lyhyt ja minä vieläpä palkkasin sitä välillä. Kaukot menivät kivasti, niistä myö tykätään.

Torstaina oli vuorossa treenit heti aamutuimaan Sariannan kanssa. Vuorossa oli seuraamisen ja liikkeestä maahanmenon treenaamista. Seuraaminen sujuu vaihtelevasti (välillä kivasti, välillä vähemmän kivasti) ja liikkeestä maahanmeno on vielä täysin pennun kengissä... Kivaa oli kuitenkin, loppuun otimme pari putkirallattelua.

Perjantaina illalla teimme seuruuta ja hyppyä collieporukan hallivuorolla. Lisäksi heti vuoron alussa teimme täyspitkän ryhmäpaikkamakuun, tosin minä Lennun edessä seisten ja välillä palkaten. Seuraamista teimme niin, että leikittämin Lennua ja pyysin siitä suoraan seuraamaan, mutta olin itse tekemisestämme aika pihalla. Oma mielentila ei treeneissä ollut paras mahdollinen, sillä miun piti kovistella varsinkin treenien alkupuolella Lennua olemaan hiljaa häkissään. Hyppy meni ihan kivasti, vaikka sekin on melko alkutekijöissä. Pitäisi itse vain muistaa se, että treenatessa ei suoriteta mitään vaan pyritään pitämään hauskaa. Ja jos fiilis on kurja niin ei välttämättä tarvitse edes ottaa sitä koiraa sieltä häkistä treenaamaan... Ensi viikolla paremmalla asenteella, toivottavasti.


Tänään olinkin hieman erilaisissa koirakuvioissa mukana kun lähdimme muutaman treenikaverin kanssa Kuopioon Collieyhdistyksen alaosaston vuosikokoukseen. Ihan mielenkiintoinen kokemus sekin, en ole aiemmin tainnut minkään yhdistyksen kokouksessa ollakaan! Kotiintuomiseksi saatiin kunniakirja sekä pokaali, Lennu oli siis alaosaston vuoden sileäkarvainen näyttelycollie pentujen sarjassa! Kilpailu ei tosin päätä huimannut, kun voitto irtosi sillä sivuerkkarin menestyksellä, mutta mukava juttu siitä huolimatta. Ja ehkä tulevina vuosina kilpaillaan sitten vaikkapa monitoimicolliekisassa!

2 kommenttia:

 1. Haluatko kertoa, miksi pidät seuruussa kättä tuossa rinnan päällä? Tokossa sitä ei ainakaan hyvällä katsota, kaksoiskäskynä lähtee kaksi pistettä/liike. Lisäksi ohjaajan hallitsemattomana käytöksenä siitä voi lähteä vielä lisää, riippuen tuomarista. PK-puolesta en mene vannomaan, mutten usko, että sielläkään tykätään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan! :D Meidän seuruu on aivan todella vaiheessa ja mie olen täysi ummikko. Näitä kuvia otettaessa tein vasta toista kertaa seuraamista niin, että minulla oli lelu kainalossa. Ylipäätään teen normaalisti seuraamista ruokapalkalla, eikä minulla ole erityisemmin kokemusta lelun kanssa seuraamisesta ja treeni oli kyllä sen mukainen. ;) Tosiasiassa huomasin pitäväni kättäni noin vasta kun näin nämä kuvat. Sama kuuluu tuohon alaspäin tuijottamiseen, eteenpäinhän sitä pitäisi kävellessään katsoa eikä yrittää kurkkia mitä koira tekee!

   Mutta tosiaan tässä vasta opetellaan ja tavoitteena olisi kiva seuruu ilman ohjaajan häröilyjä... Ehkä sitten sen seuraavan koiran kanssa jos ei tämän kanssa onnistu. ;D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)