lauantai 14. kesäkuuta 2014

Collietokot 12.6.


Torstaina lähdimme illalla erinäisten kommelluksien jälkeen collieporukan tokotreeneihin kävellen. Kentälle kävellessämme päätin, että ottaisimme samoja asioita kuin maanantainakin eli perusasentoa ja merkkiä. Yllätyksekseni treeneissä oli paikalla normaaliin verrattuna todella paljon porukkaa; treenaamassa oli seitsemän ihmistä ja yhdeksän koiraa.

Perusasentoa treenasimme samaan aikaan kun eräs treenikaveri treenasi omaa koiraansa, sillä he halusivat itselleen häiriötä ja meillekin se teki oikein hyvää! Lennu tosin ottaa yllättävän vähän häiriötä toisista koirista treenitilanteessa. Lennu teki mielestäni erinomaisia perusasentoja! Tein nyt niin, että otin ensin muutaman sivulletulon kädellä ohjattuna, ihan vain muistutellakseni Lennua mitenkäs tämä homma nyt menikään. Tämän jälkeen nami nyrkissä ja käsi liikkumattomana sivulla. Hienosti pentu sivulle tulikin, vaikkakaan se ei tällä hetkellä käytä tässä takapäätä oikeastaan lainkaan vaan kiertää sivulle lenkin kautta. Mutta se, että se ylipäätänsä tulee sivulle tuntuu ihmeeltä! Kuukausi sitten sekin vaikutti aivan mahdottomalta ajatukselta! Välillä se toki tulee vähän vinoon ja muutenkin miten sattuu, mutta pienellä muistutuksella saadaan asento korjattua. Ihan huippua!

Nyt pitää vaan treenata sitä takapään käyttämistä ja alkaa tehdä sivulletuloa niin, ettei kädessä ole namia lainkaan. Tämän tosi hienon perusasentotreenin lisäksi Lennu leikki aivan mahtavasti karvalelullaan eli todella paljon on tapahtunut edistystä tässäkin! Ehkä meistä vielä joskus jotain tuleekin! Olemme paikallisten collieihmisten kanssa suunnittelemassa (ja siis myös toteuttamassa) möllitokon heinäkuun lopulle ja kuulemma sinne tulevat kaikki treeneissä kävijät ainakin jonkun liikkeen suorittamaan. Mikäs siinä, tarvitaanhan sinnekin joku koirakko muita hauskuuttamaan!
Meidän treenikuvamme otti Teija Y.

Merkkiä otimme samalla tavalla kuin maanantaina ja hyvin Lennu muistikin, mistä tässä oli kyse. Tötsän taakse se ei toki vielä hoksaa mennä, mutta kuulemma tämä onkin sellaista hienosäätöä, ettei sitä tarvitse vielä edes tehdä. Otimme liikkeeseen lopuksi vauhtia niin, että treenikaveri juoksi merkkitötsän kanssa karkuun ja minä lähetin Lennun merkille, siitä sitten palkka.

Olipahan oikein hyvän mielen treenit, jotka antoivat jälleen lisäpotkua treenimotivaatiolle. Treenien jälkeen lähdimme vielä Tintti-nahkan ja Benny- ja Raisa-pehkojen sekä omistajiensa kanssa Laulurinteelle päästämään loputkin höyryt pihalle.
Benny ja Lennu juoksemassa auringonlaskuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)