tiistai 17. kesäkuuta 2014

Hakutreenit 17.6.

Ei ainakaan motivaatiota puutu! (Kuvan otti Sanni S. 1. kesäkuuta)

Tänään lähdimme hakutreeneihin melko epävakaassa säässä, mutta saimme kuitenkin porukkaa kasaan varsin mukavasti. Teimme Lennulle neljä pistoa ja esineruudun. Päätimme tehdä kolme pistoa ääniavuilla, sillä viime kerralla haamut menivät niin hyvin, ja viimeisen motivointipaukuksi puolipakenevana.

Ensimmäisellä pistolla Lennu ei meinannut löytää maalimiestä. Hän olikin piilossa todella syvällä, eikä ääniapu oikein kunnolla kuulunut keskilinjalle. Tätä sitten helpotettiin lopulta haamuksi ja Lennu pinkaisikin suoraan maalimiehelle. Toinen pisto tehtiin tästä huolimatta ääniavulla, mutta maalimies jäi lähemmäs piiloon. Lennu oli loistava! Se pinkaisi hirmuisella vauhdilla matkaan ja eteni suoraan maalimiehelle.

Kolmannella pistolla tapahtui aivan ihme kämmi, nimittäin juuri kun maalimies oli antanut äänen ja minä antanut "ukko"-käskyn, kuului kauempaa keskilinjalta joku risahdus ja Lennu pinkaisi täysiä keskilinjaa pitkin. Kutsuin sen takaisin, otettiin uusi ääni ja uusi lähetys, tällä kertaa Lennu teki taas suoran piston ja löysi maalimiehen hienosti. Puolipakeneva oli kyllä tosi hyvä päätös vähän hassusti menneille treeneille, Lennu ei meinannut pysyä valjaissaan kun sillä oli niin paljon menohaluja maalimiehen perään. Hienosti maalimies löytyikin ja siihen oli hyvä päättää henkilöetsintäosuus.

Esineruutua tehtiin samalla tavalla kuin viimeksikin, eli lähdimme keräilemään kreppejä (ruudun merkkaavat merkit) ja annoimme Lennun kulkea alueella vapaana. Mie vähän puhelin jotain "etsi esine, onkohan täällä esineitä" tai jotain ja aina kun Lennu löysi (vahingossa tai tarkoituksella) esineen ja osoitti kiinnostusta sitä kohtaan, hirmuisesti kehuja ja palkkaa. Selvästi se on hoksannut, että metsässä löytyvät esineet on se juttu tässä, mutta ei se vielä välttämättä tajua niitä sen kummemmin etsiä. Monta kertaa meni aivan esineen vierestä huomaamatta sitä sen kummemmin. Mutta kyllä se tästä!

Ai että, kuinka iloinen olen, että saatiin jälleen hakutreenit pystyyn, neljättä viikkoa peräkkäin! Toivottavasti koko kesä saadaan treenattua näin säännöllisesti! Askartelin itselleni omat krepit (eipä niihin tarvittu kuin pyykkipoikia ja muovipusseja) omatoimisia treenejä varten ja itse asiassa tilasin Lennulle pk-liivinkin! Tässähän alkaa tuntea itsensä ihan truuu-harrastajaksi. Nyt pitäisi vain alkaa treenaamaan ilmaisua, sillä kyllä tuon tohelon luontainen äänekkyys pitää varmaan ilmasuun valjastaa. Eli haukkuva siitä tulee, näillä näkymin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)