sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Rantalassie, uimamaisteri, vesipeto


Olemme käyneet uimassa kolmena peräkkäisenä päivänä ja Lennusta kuoriutui varsin odotetusti melkoinen vesipeto kun itse menin ensin edeltä uimaan. Torstaina se tyytyi lähinnä kahlailemaan ja juoksemaan rannalla edestakaisin kun menin itse syvemmälle uimaan. Muutaman kerran autoin sitä mahan alta ja tällä tavoin Lennu uikin muutaman kerran vähäsen matkaa. Kolmannella kerralla annoin sen sitten uida jo ihan itsenäisesti. Seuraavana päivänä Lennusta tulikin sitten aivan mahdoton uimari, ei puhettakaan että olisin voinut mennä itsekseni uimaan syvemmälle, pentu lähti joka kerta mukaan uimaan! Jotain sen aivoissa oli ilmeisesti yön aikana raksuttanut, mahtavaa!

Eilen se jo sitten hakikin keppiä uimalla syvemmältäkin kun sille sellaista rannalta heitin. Kehitys on uimisen ja vedessä läträilyn suhteen ollut siis varsin huima! Pari viikkoa sitten Lennua ei kiinnostanut hakea keppiä edes rantavedestä...

Nyt täytyy ainoastaan opetella, että on kannattavampaa uida omistajan vieressä kuin omistajan päällä. Herra yrittää jatkuvasti tulla kauhomaan päälleni tai ottaa tukea miusta. Mutta onhan meillä tässä koko kesä aikaa harjoitella uintietikettiä, kunhan vaan hellesäät palaavat iloksemme!

5 kommenttia:

 1. Vautsi! Mä ostin Rauhalle eilen pelastusliivit ja lähettiin heti testaamaan niitä. Kannoin Rauhan liiveineen aina syvälle ja sitten se ite ui takaisin rantaan. :D Mutta ei Rauha kyllä vapaaehtoisesti uskalla uimaan lähteä. Se rypee vain siinä rantavedessä ja antaa minun mennä menojani syvemmälle.

  On muuten ihan tosi kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä merkkiset liivit ostit? Meillä ois kans liivien hommaaminen edessä, että voidaan ottaa Lola mökille mukaan :)

   Poista
  2. Nää on varmaan niin koirakohtaisia juttuja. Lennun äitihän ei suostu tyyliin kynnelläänsäkään veteen koskemaan, mutta näistä pennuista taas moni tuntuu tykkäävän tai ainakin sietävän hyvin.

   Ja kiitoksia! :)

   Poista
 2. Teilläkin siis! Meillä Eka oppi tänään itse menemään uimaan, parasta on uida kepin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lennu ei taas oikein kepin kanssa uimisesta välitä, vaikkakin nyt saatiin jo edistystä siihenkin hommaan! Lennu taitaa tuumia, että parasta on silloin kun veteen heitellään kelluvia nameja, joita pitää sitten käydä sieltä metsästämässä!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)