perjantai 27. kesäkuuta 2014

Tokon jatko 01

Kuvat otti Roosa T.

Eilen oli ensimmäinen kerta tokon jatkokurssia, joka on siis saman seuran järjestämä kuin käymämme alkeiskurssi. Myös kouluttaja ja kurssin käytänteet pysyivät samana ja pääsimme oikeastaan heti asiaan, vaikka noin puolet ryhmäläisistä oli vaihtuneet alkeiskurssin jälkeen. Aiheenamme olivat nouto ja seuruu.

Noutoa treenatessamme valitsin meille ohjatun noudon kapulan, sillä peruskapulat olivat ehkä vähän turhan pieniä Lennulle. Lennu oli heti jutun juonessa mukana ja tarjosi heti suun avaamista ja kapulan ottamista, vaikkei tätä olekaan treenattu aikoihin (kun herra söi "kapulamme" eräänä kauniina päivänä). Siirryimme nopeasti siihen, että kapula oli maassa ja Lennun piti nostaa se sieltä ylös. Naksuteltiin oikeita toimintoja ja nopeasti päästiin etenemään niin pitkälle, että otin Lennulta jo kapulaa, eikä se tiputtanut sitä maahan. Seuraavaksi pitää ryhtyä pidentämään tuota aikaa, jolloin pidämme kapulaa "yhdessä". Tänään lähtikin ikioma kapula tilaukseen, jospa se ensi viikolla saataisiin jo käyttöön!

Seuruuta otettiin melko vähän aikaa, mutta saimme siihen hyviä kommentteja ja vinkkejä. Lennulla on kuulemma hirmu hyvä into ja se on tosi aktiivinen, mutta poikittaa herkästi. Niinpä miun pitää huolehtia, että oma namikäsi on vähän kauempana omasta kropasta. Edelleen siis mennään imuuttamalla ja välillä pieniä pätkiä nostetaan kättä jo ylös. Kuulemma tällä kurssilla paneudutaan seuraamiseen enemmänkin, mikä on äärimmäisen hyvä juttu, koska haluaisin sen hyvälle mallille!

Lennu sai kouluttajaltamme todella paljon kehuja! Se oli koko koulutuksen ajan aivan täpinöissään (leikitin sitä hallin ulkopuolella vähän aikaa ennen ensimmäisen session alkua, mutta toinen sessio mentiin ilman sen kummempia nostatuksia) ja aktiivinen, sekä tarjosi miulle todella paljon kaikkea, mitä se ei todellakaan ole aina tehnyt! Kouluttajamme sanoikin, että se on aivan muuttunut koira, paljon, paljon aktiivisempi kuin se, jonka kanssa keväällä aloitimme. Osittain tuumimme tämän johtuvan siitä, että olemme sen kanssa nyt pari kertaa vääntänyt oikein rautalangasta sitä, että palkkaa ei tipu ilman, että Lennu itse pohtii ja tekee, ilman apuja. Lennua sai nyt myös vähän muistutella, ettei tokotreeneihin kuulu äänenkäyttö, sillä se on varmaan aavistuksen sekaisin lajien välillä.

Mutta kaikin puolin treeneistä tuli aivan mahtava fiilis, koira tajusi ja minäkin jopa osasin! Ai että, tällaista lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)